26 d'abril de 2024

La xarxa d'origen osonenc Guifi.net rep un premi europeu

Actualment la xarxa connecta més de 30.000 llars i ubicacions diverses

ACN 20 de novembre de 2015 a les 13:51
Una imatge del lliurament del guardó d'abast europeu

El projecte d'internet oberta Guifi.net, que va començar a Osona, ha obtingut el premi al millor projecte en la categoria de "models innovadors de finançament, negoci i inversió” als Premis Europeus de Banda Ampla. Aquest ha estat un dels cinc projectes guardonats aquest dilluns en el marc de la primera edició del certamen.


Es tracta d'uns premis creats per reconèixer i difondre les iniciatives més innovadores en el camp de les telecomunicacions, la connectivitat i l'accés a internet d'alta velocitat. La xarxa de telecomunicacions Guifi.net es va començar a desenvolupar el 2004 com a iniciativa ciutadana que aconseguia fer arribar Internet on no era possible tenir-ne de cap més manera a través d'enllaços sense fils. Des d'aquell moment la infraestructura no ha parat de créixer i els darrers anys s'hi han incorporat trams amb fibra òptica. En paral·lel se n'ha desenvolupat un model econòmic basat en economia col·laborativa. Ramon Roca, president del Patronat de la Fundació guifi.net, ha valorat el reconeixement del premi.


El seu origen es troba a Osona i, de fet, durant la cerimònia d’entrega de premis també han acompanyat als representats de guifi.net membres del Consell Comarcal d’aquesta comarca. Carles Banús, alcalde de Tavèrnoles i membre de la delegació de l’àrea de comunicació i noves tecnologies al Consell Comarcal d’Osona.


Els guardonats han rebut el premi de la mà del comissari europeu d'Economia i Societat Digital, Günter Oettinger, en una cerimònia a Brussel·les. Actualment la xarxa connecta més de 30.000 llars i ubicacions diverses, principalment a Catalunya, però també en altres llocs de la Península Ibèrica. A més, el projecte ha emprès col·laboracions amb iniciatives similars d'arreu del món.

Etiquetes:
Societat