23 d'abril de 2024

El diputat Juanjo Puigcorbé visita diferents equipaments de Manlleu

La Diputació finançarà els projectes de la Biblioteca de Manlleu i del Teatre Centre

A. Cumeras/G. Francàs 21 de novembre de 2015 a les 12:30
Alguns dels regidors de l'Ajuntament i representants del Teatre Centre amb l'alcalde Àlex Garrido i Juanjo Puigcorbé

Aquest divendres 20 de novembre el diputat delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Juanjo Puigcorbé, va visitar Manlleu i es va reunir amb l’alcalde i altres membres de l’equip de govern. La visita va començar a l’Ajuntament, on es va signar el llibre d’honor. Tot seguit es van desplaçar fins a diversos equipaments culturals. El primer que va visitar va ser la futura biblioteca, que anirà a l’antiga seu de Caixa Manlleu, a la plaça Fra Bernadí. Es va confirmar que per Sant Jordi pot haver-hi un acte previ de posada en marxa.


Tot seguit, la comitiva es va desplaçar fins a l’edifici del Teatre Centre, al carrer del Pont. La data de represa de les obres es confia que pugui ser pel mes d’abril. Tot i així, s’hauran de superar diferents tràmits administratius ja que des que es va fer el projecte ara fa 10 anys la normativa de seguretat dels espais públics s’ha modificat notòriament i s’ha de revisar el projecte inicial per adaptar-lo a la normativa. Emili Jané, president de l'Associació Teatre Centre va explicar que "aquests canvis serviran per tenir un equipament millor".


El Teatre Centre es va tancar l’agost del 2006 i després d’una llarga fase d’enderroc es va començar la primera fase que va consistir en la compartimentació dels espais. Actualment es troba en aquesta situació després que s’acabessin els recursos econòmics i s’aturessin les obres l’any 2009. La prioritat de l’Ajuntament és ara buscar recursos econòmics per tirar endavant el projecte i per això qualsevol aportació és bona. Des de l’Ajuntament hi destinaran 1.300.000 euros. "En la primera reunió tècnica amb l'Associació Teatre Centre ja es va arribar a l'acord que aquests 1.300.000 euros es destinin a la primera fase que començarà a l'abril", va dir l'alcalde de Manlleu Àlex Garrido.


Juanjo Puigcorbé va destacar que "des de la Diputació s’oferirà l’ajuda necessària a Manlleu per les obres al Teatre Centre, per la Biblioteca i també per altres equipaments ja que, des de la Diputació es dóna molta importància a la cultura". "Se li deu a Manlleu", va afegir. Segons el diputat les obres dels dos equipaments manlleuencs "quedaran molt bé tant arquitectònicament com de contingut".


Seguidament van visitar l’Ateneu de Manlleu i el Museu del Ter i la visita es va acabar amb una reunió amb els regidors de l’equip de Govern al mateix museu.

Etiquetes:
Política Municipal