25 d'abril de 2024

Ovacions i aplaudiments al IX Festival de Flamenc Jove de Manlleu

el canvi d'ubicació del festival i portar-lo directametn al local social de l'ACA de Manlleu va ser tot un èxit

El Ter 23 de novembre de 2015 a les 11:17
Qartaba Flamenco Trio acutant al IX Festival de Flamenco Joven de Manlleu

Aquest dissabte va tenir lloc al local l’ACA Peña Flamenca de Manlleu el IX Festival Jove de Manlleu. Enguany el festival canviava de punt de localització i era el local social de l’ACA Manlleu qui agafava el relleu, depsrés que els útlims anys es celebres  al teatre del Col·legi Puig-Agut i al  Casal Cívic Frederica Montseny.


Un gran gruix de públic, entre elles l’alcalde de Manlleu Àlex Garrido, es van aplegar al local social de “La Peña” manlleuenca per tal de gaudir de l’espectacle.


Es tracta d’un festival bianual  i s’alterna amb la celebració del concurs de Cante Flamenco el Candil. Tant un com l’altre han nascut amb la intenció de fomentar el flamenc jove a Catalunya i arreu del país.  


El festival el va obrir els quadres flamencs de la Peña: Sinlache i Azalea.  Coreografies molt treballades que mostraven el bon nivell de l’escola de ball de la Peña i el treball de la seva professora Neus Martínez. 


Seguidament va ser el torn del trío Qartaba, una fusió de cant, ball i piano. Un experiment contemporani de fusió en què el flamenc era el protagonista. La barreja de les tres disciplines va arrancar les ovacions del públic, sobretot amb el ball de la vigatana i fortament vinculada a la peña, Aina Nuñez.


El plat fort, però, va arribar al final amb l'actuació de l'última guanyadora del concurs El Candil de Manlleu de l’any 2014 Vanesa González que sense la pressió de jurat i amb l’ambient distès i entregat  de la Penya, va cantar molt relaxada i arriscant en diferents estils de cants com malagueñas amb “abandolao”, “soleà apolá”, “cantiñas”, copla por buleria” i una roda de “fandangos”. Al toque Fernando Rodríguez, que ja va acompanyar a la cantaora durant la seva visita a Manlleu fa dos anys a ‘El Candil’.  


L’anècdota de la vetllada la va protagonitzar el mateix Fernando Rodríguez. El guitarrista va prometre, en una entrevista al programa de Ràdio Manlleu  “El Rincón del Cante y la Copla”, que s’arrancaria a cantar si el president de l’entitat manlleuenca Diego Valle l’acompanyava a la guitarra. Dit i fet, junts sobre l’escenari es van arrancar per fandangos i van fer aplaudir a tot el públic assistent.


Jornada rodona de flamenc, pur i jove, que demostra que aquesta disciplina tant arrelada a la cultura andalusa segueix més viva que mai.


 

Vanesa González i Fernando Rodríguez al IX Fesival Flamenco Joven de Manlleu

Etiquetes:
Cultura