24 d'abril de 2024

L'escultura de 'La Sardana, encontre de cultures' de Manlleu estrena decoració

L'associació Maresmon ha vestit la figura coincidint amb el Dia Internacional Contra la Violència Vers les Dones.

Eudald Martínez 24 de novembre de 2015 a les 10:48
Cartell amb els actes del 25N a Manlleu

Diverses cintes i quatre rams de feltre decoren des d’ahir a la tarda ‘La Sardana, encontre de cultures’, l’escultura que Josep Domènech va crear per a la rotonda de Manlleu situada a la cruïlla entre l’avinguda Puigmal i l’avinguda de Roma. Aquest espai s’ha unit per primer cop a l’activitat 'Vesteix-te per al dia' que per tercer any forma part dels actes emmarcats dins el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones.


La decoració es va fer aquest dilluns a la tarda per part dels participants del Taller d’iniciació al feltre que fa l’associació Maresmon i el Centre de formació d’adults Martí i Pol. Tots ells han fet la confecció d’un vestuari que "intenta reflectir la diversitat cultural", un dels valors de l’escultura que va dissenyar Domènech, tal com explica Aurora Colom, membre del projecte ‘Entre llana’ de l’associació Maresmon. Colom també comenta que han hagut "d’adequar el taller amb moltes persones", ja que n'hi participaven 22. "També a l’hora de treballar, ja que la tècnica no és fácil. Hem intentat fer una participació amena", detalla.


Aquest any també s’ha recuperat el vestuari que en les dues anteriors edicions va decorar les estàtues de de La Benvinguda i la Geganta de Manlleu. Entre les tres figures hi ha un punt en comú: els rams de flors fets amb feltre. Colom apunta que han volgut crear "un fil conductor entre totes les decoracions, un 'leitmotiv' present en les tres ecultures que s'han decorat fins ara". 


Les rotondes estaran decorades fins a principis del mes de desembre.

Etiquetes:
Societat