26 d'abril de 2024

Tornen a omplir el canal industrial de Manlleu després de canviar una de les comportes

L'obra ha de tancar el cicle de rehabilitació del canal que va començar arran de les pluges torrencials de l'any passat.

Eudald Martínez 24 de novembre de 2015 a les 12:28
Una imatge del canal industrial a l'alçada del camp de futbol, a finals d'octubre

El canal industrial del riu Ter de Manlleu ja torna a tenir aigua. Dues setmanes després de tornar-lo a buidar, aquest matí s’ha iniciat el procés per reomplir-lo. Durant aquests 14 dies, s’ha refet una de les comportes que va quedar pendent durant l’actuació de millora del canal, que ja va tenir l’espai sense aigua durant gairebé any. 


Durant aquelles obres, l’Ajuntament va detectar que aquesta comporta de buidatge del canal, que es troba a l’alçada del carrer de Sant Ferran, estava especialment deteriorada i que no tancava hermèticament. "Ja teníem previst fer aquesta actuació ja que la comporta estava en bastant mal estat. Quan vam donar aigua després de rehabilitar el canal, però vam tenir molts problemes per tancar-la i vam veure que estava pitjor del que pensàvem", detalla el regidor d'Urbanisme, Enric Vilaregut. La nova porta, però, "encaixa hermèticament bé i estructuralment està bé. Tindrem una porta nova i ben feta”, afegeix. 


Amb la col·locació de la nova comporta es tanca el cicle de rehabilitació del canal que va començar arran de l’esfondrament d’un mur durant una pluja torrencial pel setembre de l’any passat. El cost total de l’actuació de rehabilitació del canal ha estat de gairebé un milió d’euros que s’han finançat íntegrament a través de la subvenció extraordinària que va aportar la Diputació de Barcelona.