24 d'abril de 2024

Manlleu dóna llum verda al nou Pla Local de Serveis Socials per àmplia majoria

El document recull les prioritats al municipi en aquesta matèria durant la propera legislatura.

Eudald Martínez 25 de novembre de 2015 a les 10:43
La regidora de Promoció Social i Personal, Dolors Collell, explica el nou pla

Manlleu comptarà amb un nou Pla d’Actuació Local de Serveis Socials. El ple va aprovar aquest dimarts el nou programa que recull les prioritats al municipi en aquesta matèria durant la propera legislatura. Segons la regidora de Promoció Social i Personal, Dolors Collell, el document “ha estat treballat transversalment” per a totes les àrees de l’ajuntament i preveu fer “atenció especial als col·lectius més vulnerables”, com ara persones amb discapacitat, aturats o persones sense estudis.


Collell, però, destacava que les accions que es preveuen treballen “més enllà de l’assistència”. “Apostem per l’empoderament de les persones, encaminant les actuacions a què els usuaris puguin assolir més confiança i creixement personal”. La regidora també es va comprometre a impulsar el Consell Municipal de Serveis Socials per incrementar la participació dels col·lectius i entitats socials.


El pla va rebre el suport de tots els grups de l’oposició excepte la CUP, que va dividir el seu vot en dues abstencions i dos vots en contra. El partit havia presentat una vintena de punts prioritaris per afegir al pla i va retreure a l’equip de govern que no se n’acceptessin dos que consideren prioritaris. Concretament, la CUP demanava que l’ajuntament “fes una denúncia pública a les entitats bancaries que no col·laborin en matèria d’habitatge” i també “que la Policia Local no actuï en casos de mobilitzacions socials”. Ismael Dot justificava les dues abstencions "perquè la música ens agrada i pensem que hi ha marge per seguir treballant" i els dos vots en contra "perquè creiem que no es poden defensar causes socials sense assenyalar directament els culpables”.


Collell va reivindicar que l’equip de govern ha acceptat “la majoria d’aportacions de la CUP” i va assegurar que el pla “no està tancat”. També va recordar que anteriorment el ple ja havia aprovat poder sancionar entitats bancàries i que, per tant, “van més enllà de denunciar-les públicament”.


La resta de grups municipals van valorar positivament el pla tot i que consideren que ha d’anar lligat a un augment de la partida per a la regidoria i que cal que les accions que planteja no es quedin en un calaix. La portaveu del PSC, Marta Moreta, va coincidir en què “cal un augment de la partida” però va recordar que aquest aspecte “ja es tractarà en el proper ple, quan es debatin els pressupostos”.


El ple d’aquest dimarts també va aprovar que l’Ajuntament de manlleu doni suport a la resolució per iniciar el procés independentista que va aprovar el Parlament de Catalunya el passat 9 de novembre. La mesura només va rebre els tres vots en contra del PSC i l’abstenció del regidor d’Iniciativa.

Etiquetes:
Política Municipal