25 d'abril de 2024

Una gimcana per posar en dubte els rols de gènere, acte central del 25-N a Manlleu

Aquest dimarts el ple de Manlleu va aprovar una moció contra la violència masclista proposada pel PSC

Eudald Martínez 25 de novembre de 2015 a les 11:35
Abans del ple, una trentena de persones es van concentrar davant de l'Ajuntament

La gimcana 'Juguem amb els rols de gènere' serà l'acte central de la campanya del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones a Manlleu. L'activitat es farà aquest dimecres a partir de 2/4 de 6 de la tarda, a la plaça Fra Bernadí.


Coordinada per l’alumnat del cicle d’integració social de l’Institut Antoni Pous i Argila de Manlleu, la gimcana permetrà donar a conèixer les tasques invisibilitzades que històricament han realitzat les dones. Cada prova puntuarà i l’equip guanyador serà obsequiat amb un àpat al restaurant Fonda Torres de Manlleu.


Precisament en el ple d’aquest dimarts l’Ajuntament de Manlleu va aprovar unànimement una moció de condemna a la violència masclista que havia presentat el PSC. El regidor socialista Àlex López va recordar que en l’ultima dècada "hi ha hagut 1 bilió de denúncies per maltractament" i que "únicament el 0,01% s’han demostrat falses". Per això, va demanar treballar conjuntament per eradicar aquesta xacra, "per sobre dels colors i partits polítics i conscienciant la ciutadania, especialment les noves generacions”.


Per la seva banda, la regidora de Promoció Personal i Social, Dolors Collell, va admetre que tot i que “la conscienciació ha millorat molt", encara cal "continuar treballant, ja que no està eradicada". Collell també va fer èmfasi en "aumengtar el rebuig social cap a l’agressor, fer-lo més evident per deslegitimar aquests homes que volen mantenir el seu ‘status quo’ a través de la dominació i la violència”.


Collell va explicar que durant aquest 2015 el Servei d’Informació i d’Atenció a la Dona de Manlleu ha atès 88 dones i que 52 d’elles eren per casos de violència masclista. Aquesta xifra creix fins als 62 casos si s’hi sumen les persones que es van adreçar directament a la Policia, als Serveis Socials o als centres de Salut.


Abans del ple, una trentena de persones es van concentrar davant l’ajuntament per commemorar les 48 víctimes per violència masclista que hi ha hagut aquest any a l’estat espanyol. Membres de la Xinxa Grup Feminista de Manlleu, que convoca aquestes concentracions des del mes d’abril, van encendre espelmes i van mostrar una pancarta amb l’eslògan ‘No morim, ens maten’.

Etiquetes:
Política Municipal