25 d'abril de 2024

Tres joves osonencs són a la Xina per disputar la final mundial de la Math League

Arnau Puigdemunt, Miquel Anglada i Roger Casals formaran part d?un dels dos equips que representarà l?estat espanyol.

Eudald Martínez 25 de novembre de 2015 a les 12:11
Anglada, Puigdemunt i Casals (a l'esquerra), juntament amb la professora Cristina Pratdesaba

Arnau Puigdemunt, Miquel Anglada i Roger Casals ja són a la Xina. Els tres alumnes de La Salle Manlleu que es van classificar per la final mundial de la Math League van arribar dimarts a Pequín acompanyats per la coordinadora de Batxillerat de La Salle, Cristina Pratdesaba. Els tres joves, Puigdemunt de Manlleu i els altres dos de Torelló, formaran part d’un dels dos equips que representarà l’estat espanyol en aquesta competició matemàtica.


Hauran de competir contra equips de tot el món. El manlleuenc Arnau Puigdemunt reconeix que serà difícil acabar la prova en els llocs capdavanters. "Hem fet problemes d’altres anys i veiem que hi ha molt nivell. La victòria és gairebé impossible", admet el manlleuenc, tot i que assegura que ho faran "el millor possible". "Per nosaltres ser aquí ja és tot un repte, ja que no ens esperàvem ni tant sols guanyar la fase estatal”, explica.


La competició tindrà el mateix format que la final espanyola que es va celebrar a principis de juny a Saragossa. Primerament, hauran de fer una prova per equips per relleus. Cada alumne haurà de resoldre un problema i, del seu resultat, en dependrà resolució del problema següent. Per tant, un sol error pot condemnar la resta de l’equip. Després, els diversos participants també faran una prova individual.


Més enllà de la competició, però, la coordinadora de batxillerat de La Salle, Cristina Pratdesaba, valora "l’experiència que suposa el viatge pels tres joves". La competició es disputarà dijous però els resultats definitius no es coneixeran fins dissabte, quan hi ha previst el lliurament de premis.


Degut a l’elevat cost que suposa el viatge i l’estada de joves i familiars a la Xina, durant els darrers mesos el grup va fer una campanya per trobar finançament. De moment, els joves ja han rebut suport econòmic de l’Ajuntament de Manlleu, de les escoles La Salle de Manlleu, de la seva AMPA i Sagrats Cors de Torelló, on estudiaven Anglada i Casals, i també del Club Futbol Torelló, on també juguen els dos joves torellonencs, a més d’altres donacions particulars.

Etiquetes:
Ràdio Manlleu