25 d'abril de 2024

Manlleu col·labora en el Gran Recapte amb l'objectiu de superar els 9.000 quilos

El municipi compta amb 70 voluntaris repartits en 8 punts de recollida.

Eudald Martínez 27 de novembre de 2015 a les 10:21
Una imatge de la recollida de l'any passat.

Gairebé setanta voluntaris de Manlleu col·laboren aquest cap de setmana en el Gran Recapta d’aliments. Aquesta iniciativa solidària l’organitza el Banc dels Aliments des del 2009, tot i que a Manlleu aquesta és la tercera edició en què hi col·labora de manera directa.


A Manlleu tots els aliments que es recaptaran en els establiments adherits a la campanya aniran directament al Sarró, Manlleu Aliments Solidaris. Posteriorment es distribuiran entre les famílies beneficiàries del servei, que en el que portem d’any superen les 400 famílies, xifra que sobrepassa el total de famílies ateses el 2014.


L’objectiu d’aquest any al municipi és superar els 8.700 quilos que es van recollir l’any passat i superar els 9.000.


Els voluntaris es distribuiran pels vuit punts de recollida i informaran als compradors de com poden col·laborar amb la iniciativa. “Nosaltres bàsicament ens col·loquem a la sortida del mercat o al vestíbul, i la gent deposita el que vol. A l’entrada també procurem informar-los", explica Lluís Grané, de Càritas Interparroquial de Manlleu, una de les entitats que col·labora en la iniciativa.


A Manlleu hi haurà un total de 8 punts de recollida: els tres supermercats del grup Bon Preu, Mercadona, Sorli Discau, Bon Àrea, Caprabo i també al Mercat Municipal. A més, els aliments també es poden portar als casals de la gent gran, l’ASVAT i el Casal Cívic Federica Montseny.


Els aliments que més demanen són oli, llet, conserves de peix com tonyina o sardina, conserves de fruita o pots de llegums cuits. Sigui quin sigui l’aliment, però, Grané remarca que el més important és que siguin de llarga caducitat. “Sempre preferim que durin temps perquè si en tenim força quantitat, l’anem repartint al llarg dels mesos següents”, apunta Grané.


Degut a la proximitat amb les festes nadalenques, des del Sarró també demanen que la gent aporti una barra de torrons per poder-ne repartir a totes les famílies.


A més de Càritas, les entitats que participen en el Gran Recapte d’aquest any a Manlleu són Creu Roja, que coordina la campanya, Maresmón, Dones Solidàries, l’Església Evangèlica Baptista, l’ASVAT, l’Associació de la Gent Gran de Manlleu i l’àrea de Promoció Social i Personal de l’Ajuntament de Manlleu. Enguany també col·labora en la recollida Transports Canigó i el Graeller Rialler, que realitzaran el transport dels aliments des dels punts de recollida fins al Sarró.


El setè Gran Recapte es farà a més de 370 municipis catalans, amb un total de 2.500 punts de recollida i amb la col·laboració d’uns 25.000 voluntaris. A Osona, hi haurà 250 voluntaris repartits en 52 punts.

Etiquetes:
Societat