26 d'abril de 2024

L'Hospital Universitari de Vic, entre els vint millors de l'estat espanyol

El Consorci Hospitalari de Vic també va rebre un premi específic pel servei de cardiologia.

Eudald Martínez 27 de novembre de 2015 a les 12:02
El director assistencial del CHV, Rafael Toribio, amb el conseller de Salut, Boi Ruiz. Foto: CHV

El Consorci Hospitalari de Vic torna a estar entre els 20 millors centres hospitalaris de l’estat espanyol, segons el prestigiós programa Top 20. Concretament, l’hospital osonenc ha rebut el premi a la millor gestió hospitalari, que reconeix l’eficiència global del centre. Aquesta és la vuitena vegada que el Consorci és inclòs en aquest rànquing, des que es va començar a publicar l’any 2000.


El rànquing, on enguany hi competien 155 institucions sanitàries, s’elabora a partir d'una anàlisi d’indicadors. Entre altres, es valora la qualitat assistencial a través de la mortalitat, les complicacions o les readmissions de pacients; la bona pràctica clínica, amb les hospitalitzacions evitables, o l’eficiència, segons la durada de les estades.


Entre d’altres, els hospitals TOP 20 obtenen resultats molt per sobre de la mitjana a nivell de qualitat assistencial, amb una mortalitat un 30% per sota de la mitjana en 11 de les principals patologies i un índex de readmissions molt més baix.


Pel director assistencial del Consorci Hospitalari de Vic, Rafael Toribio, la presència reiterada en els premis demostra la qualitat del centre. “Estem molt satisfets, sobretot, per la línia de continuïtat que tenim des de fa molts anys. Des del nostre entendre, els resultats són fruit que les coses es fan bé des de l’organització”.


El programa TOP 20 també reconeix la qualitat dels hospitals en àrees específiques. L’Hospital Universitari de Vic estava nominat en quatre d’aquestes àrees: Sistema Nerviós, Cor, Musculoesquelètic i Atenció al Pacient Crític. Només quatre centres de tot l’Estat optaven a premi en tantes categories. Finalment el centre vigatà també va guanyar el premi en l’àrea de cardiologia. En aquesta especialitat es tenen en compte els resultats assolits en cinc processos assistencials bàsics com la insuficiència cardíaca congestiva, el bypass aortacoronari o l’infart agut de miocardi.


Per Toribio, però, més enllà del premi valora molt positivament les quatre nominacions en àmbits específics. “L’àrea de cor és important, evidentment, però qualsevol àrea on haguéssim estat premiats té la seva importància. Analitzen tants indicadors que a vegades petites diferències poden fer que estiguis premiat o no. Per tant, l’important és entrar dins la categoria de nominats”, manifesta el director assistencial del CHV.


Els premis TOP 20 es van entregar dimarts al Centre d’Art Reina Sofia de Madrid.

Etiquetes:
Fires i festes