25 d'abril de 2024

Els tres osonencs esperen els resultats de la final mundial de la Math League

Dijous van disputar la competició i els premis es lliuraran dissabte. Els joves, però, veuen "díficil" estar davant.

Eudald Martínez 27 de novembre de 2015 a les 12:15
Casals, Puigdemunt i Anglada, a Pequín.

Els tres alumnes de La Salle Manlleu que van participar dijous en la final mundial de la Math League, a la Xina, ja esperen els resultats. La classificació final es donarà a conèixer aquest dissabte, tot i que el manlleuenc Arnau Puigdemunt i els torellonencs Miquel Anglada i Roger Casals veuen "difícil" estar en els primers llocs.


Els joves han constatat que el nivell de la competició "era molt elevat". Especialment el dels participants locals, els joves xinesos, fan 14 hores de matemàtiques a la setmana, molt per sobre de les 4 hores que es fan a l’estat espanyol. Tot i això, asseguren que "l’experiència ha estat molt gratificant".


La competició tenia el mateix format que la final espanyola que es va celebrar a principis de juny a Saragossa. Primerament, havien de  fer una prova per equips per relleus. Cada alumne havia de resoldre un problema i, del seu resultat, en depenia la resolució del problema següent. Per tant, un sol error podia condemnar la resta de l’equip. Després, els diversos participants també feien una prova individual.


Abans del lliurament de premis, els joves i les famílies aprofiten per fer turisme per la ciutat de Pequín i rodalies. Entre altres, durant l’estat a la capital xinesa els osonencs han visitat la Gran Muralla Xinesa, la Ciutat prohibida o el Palau d’Estiu.

Etiquetes:
Ràdio Manlleu