25 d'abril de 2024

Joan Garriga i Carles Belda actuen a l'Ateneu de Manlleu

Els dos acordionistes repassaran temes dels seus projectes propis i cançons tradicionals.

Eudald Martínez 27 de novembre de 2015 a les 13:35
Joan Garriga i Carles Belda.

Joan Garriga i Carles Belda són dos dels grans de l'acordió a Catalunya. Els dos s'han unit en un espectacle que es podrà veure aquesta nit a l’Ateneu de Manlleu, a partir de les 10. El concert conjunt entre els dos músics es va estrenar l'any passat al Festival Decanta de Sant Sadurní d'Anoia i fa uns mesos es va poder veure a la Fira Mediterrània de Manresa.


Tot i la complexitat de poder casar les agendes pels múltiples projectes en què estan immersos, Garriga i Belda estan fent una petita gira per a algunes poblacions de Catalunya, i aquest divendres s’aturen a Manlleu.


Joan Garriga és conegut per ser el cantant del grup La Troba KungFú, tot i que molts encara el recorden per haver estat la veu i fundador del desaparegut grup Dusminguet.


Carles Belda és excomponent del duet Pomada i ha estat motor de molts projectes relacionats amb la cultura popular.


En aquest concert oferiran un repertori que combinarà cançons dels seus projectes personals com d’altres de tradicionals. "Hi ha des de clàssics de la Troba Kung-Fú, com 'Flor de primavera', altres cançons clàssiques com 'Homenatge a Teresa' d'Ovidi Montllor, fins a temes populars", explica Marc Riera, de l'Associació Pro-Ateneu de Manlleu. Riera afegeix que "tenen un domonini i un control de l'instrument molt gran, i això es nota a l'escenari".


Aquesta no és l’única activitat que ofereix l’Ateneu aquest cap de setmana. Diumenge a les 6 de la tarda ‘Game Over’, el documental que ahir va estrenar el cicle ‘El documental del mes’ a l’espai manlleuenc.


La pel·lícula explica la història d’un jove aficionat a les armes i als vídeojocs de guerra, i com aquesta obsessió el porta, fins i tot, a participar com a franctirador a l’Afganistan. Riera explica que l’objectiu del nou cicle és "crear un públic fidel al gènere dels documentals a la comarca".


La següent sessió d’’El documental del mes’ serà ‘The Visit’, una cinta de ciència-ficció que es va projectar en l’última edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges. Serà el 17 de desembre.

Etiquetes:
Cultura