26 d'abril de 2024

Els tres joves osonencs tornen de la final mundial de matemàtiques de la Xina

No s'han classificat entre els primers, però confirmen que l'experiència ha estat altament estimulant

Arola Cumeras 30 de novembre de 2015 a les 13:53
Un dels participants, Roger Casals, a punt de començar una de les proves. Foto: R. Casals

Els tres alumnes de La Salle Manlleu que van participar dijous en la final mundial de la Math League, a la Xina, ja coneixen part dels resultats de la classificació, que confirma que “com esperàvem” no es troben entre els primers classificats. Actualment han rebut “un diploma cadascun” i per equips “una placa” que acredita la participació”.


El manlleuenc Arnau Puigdemunt i els torellonencs Miquel Anglada i Roger Casals estan pendents encara de la llista classificatòria final, que s’ha de conèixer en els propers dies. Segons el manlleuenc Arnau Puigdemunt, han quedat molt sorpresos de la “velocitat espectacular” dels seus contrincants. Afirma que “no havíem vist mai fer matemàtiques d’aquesta manera”. Els joves han constatat que el nivell de la competició "era molt elevat". Especialment el dels participants locals, on es nota que els joves xinesos, fan 14 hores de matemàtiques a la setmana, molt per sobre de les 4 hores que es fan aquí.


L’estada ha estat de quatre dies “sense incloure els viatges”. El primer es va dedicar a “repàs i entrenament de cada equip; el segon dia era de competició i el tercer i quart vam poder fer una visita turística a la Gran Muralla, la Ciutat Prohibida i el Palau d’Estiu.


Els joves confien que “acabarem de trobar patrocinadors en els propers mesos” i així podran cobrir completament les despeses del viatge. De moment, els joves ja han rebut suport econòmic de l’Ajuntament de Manlleu, de les escoles La Salle de Manlleu, també de l'AMPA del centre i dels Sagrats Cors de Torelló, on estudiaven Anglada i Casals. Hi ha contribuït el Club Futbol Torelló, on juguen els dos joves torellonencs, i s'han rebut altres donacions particulars.

Etiquetes:
Ràdio Manlleu