26 d'abril de 2024

Manlleu recull més de 9 tones d'aliments durant el Gran Recapte

Els gestors del Sarró confirmen una lleugera tendència a la baixa dels usuaris del banc d'aliments de Manlleu

Arola Cumeras 30 de novembre de 2015 a les 14:01
Un grup de voluntaris que van fer possible el Gran Recapte a Manlleu

Uns vuitanta voluntaris de Manlleu han col·laborat aquest cap de setmana en el Gran Recapte d’aliments. L’objectiu d’aquest any al municipi és superar els 8.700 quilos que es van recollir l’any passat i superar les 9 tones, cosa que s’ha acomplert àmpliament perquè s’han obtingut 9.754 quilos.


Lluís Grané, de Càritas, confirma l’èxit de la jornada, el bon ambient de recollida en què “tota la gent tenia ganes de donar aliments”. Remarca que “tot el que s’ha recollit va per a les famílies de Manlleu” i l’estoc es pot allargar durant un mes, ja que s’atenen més de 400 unitats familiars.


Oli, llaunes de conserves i llet han estat aportacions habituals, molt cenyides al que demanava l’organització. Aquesta tarda es preparen aliments per demà, ja que al Sarró de Manlleu els lliurament es fan dimarts al matí. Un equip extra acabarà de “classificar els aliments, vigilant especialment les dates de caducitat de productes com la llet”.


Falta seguir col·laborant-hi tot l’any però “entre el que arribarà del Banc d’Aliments i la Unió Europea, en tenim cobert per tres mesos aproximadament”. El Banc d’Aliments “calcula la gent que atenem i, si és el cas, redistribueix menjar sobrant de la resta de punts del país”. Per Grané, hi ha una lleugera tendència a la baixa dels usuaris del servei i el seu objectiu natural seria “arribar a desaparèixer”, un procés que va per llarg perquè "les necessitats són moltes".


Aquesta iniciativa solidària l’organitza el Banc dels Aliments des del 2009, tot i que a Manlleu aquesta és la tercera edició i va haver-hi 8 punts de recollida. A més de Càritas, les entitats participants són Creu Roja, Maresmón, Dones Solidàries, l’Església Evangèlica Baptista, l’ASVAT, l’Associació de la Gent Gran de Manlleu i l’àrea de Promoció Social i Personal de l’Ajuntament. Enguany també col·labora en la recollida Transports Canigó i el Graeller Rialler.

Etiquetes:
Societat