25 d'abril de 2024

Es formen nous perfils especialitzats en el sector tèxtil al Lluçanès, Moianès i Berguedà

Els alumnes s'instrueixen a través del sistema de formació dual i ara per ara ja hi ha 24 persones seguint els cursos

ACN 30 de novembre de 2015 a les 18:04
La presentació del nou projecte basat en el sector tèxtil

La necessitat de contractar bons teixidors, contramestres o filadors per part de les empreses del Berguedà, el Moianès i el Lluçanès ha permès a aquests territoris poder engegar un projecte per formar persones amb aquest tipus de perfils més especialitzats.


Els alumnes s'instrueixen a través del sistema de formació dual i ara per ara ja hi ha 24 persones seguint els cursos i més d'una desena d'empreses interessades a participar en el projecte.


Amb la voluntat d'enfortir el model industrial local, retenir el talent i impulsar la competitivitat, s'han dissenyat quatre programes en els quals hi participen 24 persones. Les empreses vinculades al sector tèxtil al Lluçanès, aquest percentatge respon al 6% del PIB. Pel president del Consorci del Lluçanès, Isaac Peraire, la història del tèxtil al territori ha estat escrita per l'empresa Puigneró, "però això ja forma part del passat". Peraire ha destacat que tot i el que va representar, "el tèxtil pot continuar essent el present i s'ha de convertir també en el futur".


En aquest mateix sentit s'ha expressat el president del Moianès, Oriol Batlló, qui ha destacat que un dels punts forts del projecte és que permetrà a una part de la població poder viure i treballar al territori. Per la seva banda, el vicepresident segon de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, ha assenyalat que les empreses locals són un nínxol que pot generar noves oportunitats de treball. La formació es duu a terme a l'Agència de Desenvolupament del Berguedà i cada curs té una durada al voltant de les 200 hores.

Etiquetes:
Economia i empresa