25 d'abril de 2024

La Volta Osona Clàssic Ral·li es consolida en la seva 10a edició

La prova osonenca s'ha consolidat com una de les proves de regularitat amb més participació de l'Estat espanyol

El Ter 1 de desembre de 2015 a les 10:57
Un Mini en el moment de la sortida. C.Navarro

Una any més, la Volta Osona Clàssic Ral·li, es consolida com una de les proves de regularitat amb més participació a l’Estat Espanyol. La prova organtizada pel Motor CLub del Bages va aplegar 120 cotxes, entre clàssics i mítics, aquest dissabte a la Plaça Fra Bernadí de Manlleu per recórrer tots els trams de la prova.

La meteorologia va acompanyar durant tota la jornada, un ral·li net on els participants van poder recórrer les carreteres mítiques del campionat del Món de Ral·lis. El Coll de Revell, La Roca o La Trona, van ser alguns dels trams més destacats de tot el ral·li.

El tret de sortida es va donar a 2/4 de 12 del matí, sota un gran gruix d’aficionats que es van citar a la plaça Fra Bernadí. El recorregut es va dividir en dues parts. La primera part va tenir com a principal atracció el tram de ‘El Montseny’, que va servir per fer un petit homenatge als cent anys de la primera pujada, en competició, per aquest tram.  Seguidament tots els participants es van reagrupar a Sant Hilari, on van coincidir amb un altre ral·li, el Ral·li Legends que es va disputar per aquelles terres el mateix dia.

La segona part de la prova va partir del reagrupament que es va fer al concessionari Subaru de Vic, per dirigir-se cap al Lluçanès, disptuant els trams de La Trona i la Costa dels Gats entre d’altres.

En categoria B, amb cotxes amb instruments de navegació, la victòria va ser per la parella favorita formada per Fortuny i Jiménez, amb un Lancia Beta Coupé. El segon lloc va ser per la parella Poveda i Carrascosa, amb un Golf GTI i el tercer per a Giralt i Lleonart amb un Golf MK1.

En Categoria A, sense instruments de navegació, la victòria va ser per la parella Carola i Camille amb un Peugeot 205 GTI. El segon calaix del podi va ser per la parella Gonzàlez/Dachs amb un Golf, el tercer lloc se’l van adjudicar la parella Laurel/Fraticelli amb un Simca 100 Rallye2.