26 d'abril de 2024

La Diputació presentarà pel gener el projecte per eixamplar el pont de Can Molas

Les obres començarien a finals del 2016

Arola Cumeras 9 de desembre de 2015 a les 13:50
Una imatge del pont de Can Molas, aquest 2015

Les obres per eixamplar el pont de Can Molas podrien començar a finals de l’any vinent o a principis del 2017. Aquesta és una proposta tant de l’Ajuntament de Manlleu, com de la Diputació, qui té la titularitat del pont. El projecte del nou pont, que bàsicament s’ha d’eixamplar i passaria dels 8 metres actuals als 10,7, serà presentat al gener per la Diputació.


Segons Enric Vilaregut, regidor d’Urbanisme de Manlleu, la proposta estarà obert a aportacions dels ciutadans. El pont de Can Molas és una de les principals vies d’accés a Manlleu, mitjançant la carretera B-522. Pel pont de Can Molas, la connexió més directa cap a Vic, hi circulen al voltant de 20.000 cotxes al dia. En paral·lel continuen les reunions del POUM, que la Generalitat va anul·lar. Segons el regidor, “estan anant bé perquè en el fons el que estem discutint són coses lògiques”.


La darrera es va fer dimarts 1 de desembre i va ser “un monogràfic de zones interiors del municipi”, coses que “cal desenvolupar” i ho anirem fent “amb temes concrets, amb un procés conjunt amb els grups de l’oposició”. Segons Vilaregut “falta madurar-ho una mica més” per tal que es pugui aprovar en un ple municipal. El POUM també contempla l’opció, a llarg termini, de construir nous ponts.


A mitjan juliol es van enllestir les obres de la nova rotonda del pont de Can Molas. La vorada de la rotonda és trepitjable i es va pavimentar l’interior amb formigó amb l’objectiu de millorar la seguretat. Les peces de cautxú que la Diputació de Barcelona hi havia instal·lat prèviament, pel març, es van malmetre en pocs dies. l 2013 s’hi van fer uns treballs per substituir les llambordes d’obra que separaven la vorera de la calçada per una tanca metàl·lica i cilíndrica. Altres actuacions al pont es va fer el 2005, quan se’n va arranjar el ferm i es van eixamplar una mica les voreres, i al 2009, quan es va substituir la barana.