27 d'abril de 2024

El Caçations, amb origen osonenc, s'estén per boscos de la resta del país

L'activitat comença a través de la pàgina web caçations.cat

ACN 10 de desembre de 2015 a les 11:56
Una família ha localitzat el seu tió a Rupit a partir de coordenades GPS

Els boscos de Rupit queden envaïts aquests dies de centenars d'infants i famílies que les setmanes prèvies a Nadal van decidir anar a buscar el seu tió. El Caçations és una iniciativa de l'emprenedor osonenc Llorenç Vallès que té per objectiu combinar una de les tradicions nadalenques més arrelades al país amb l'estima i el respecte per la natura.


Vallès ha fet un balanç molt positiu de la iniciativa de l'any passat, que va repartir més de 500 tions, i enguany, en col·laboració amb altres empreses del territori, s'ha estès per cinc boscos més. La proposta que fa el Caçations als infants és poder anar a buscar el seu propi tió per diferents boscos de Catalunya d'una manera "autèntica" després d'una petita excursió guiada a partir d'unes coordenades GPS.


L'activitat comença a través de la pàgina web caçations.cat. Per un preu de 32 euros, les famílies compren el tió a través de la xarxa, i després reben les coordenades que els serviran per localitzar el tronc al bosc. D'aquesta manera, cada infant troba el seu propi tió, que llueix un missatge que prèviament ha estat escollit. Segons Vallès, el fet que hi hagi una activitat que convida les famílies a conèixer un nou racó que no coneixien i que té un valor natural i és patrimoni del país, "farà inevitablement que l'acabin estimant i cuidant".


Per Vallès, exportar la idea del Caçations originari de Rupit a altres territoris, a banda de poder compartir l'experiència amb altres entorns rurals, havia de servir per ajudar els petits comerciants locals a incorporar la iniciativa als seus àmbits.

Etiquetes:
Societat