25 d'abril de 2024

Vic crea un pla de xoc per fer disminuir els atropellaments

Es millorarà la senyalització i s'instal·laran més semàfors

ACN 18 de desembre de 2015 a les 12:11
Una imatge de la presentació del nou pla

Amb l'objectiu de reduir els atropellaments i arribar a revertir les xifres, l'Ajuntament de Vic engegarà el Pla de Seguretat Viària que contempla diferents mesures que s'allargaran fins el 2018. El pla de xoc proposa una millor senyalització de les vies i la col·locació de semàfors en punts conflictius.


La tècnica de mobilitat, Lourdes Rota, ha explicat que Vic supera en 9 punts la mitjana de l'ús del vehicle privat en comparació amb ciutats de dimensions similars. Davant de les xifres negatives en relació als atropellaments i accidentalitat a la ciutat de Vic, l'Ajuntament ha decidit engegar un pla de xoc per revertir aquesta situació. Tot i que les xifres són lleugerament més positives que l'any anterior, l'alcaldessa de la ciutat, Anna Erra, ha exposat que es tracta d'un tema "pendent de resoldre".


Una de les mesures que es duran a terme és la jerarquització de la xarxa viària. En aquests sentit, ha detallat Rota, es millorarà la senyalització amb la seva homogeneïtzació i també "s'hi donarà continuïtat". A més, també s'incrementarà la instal·lació de semàfors als passos de vianants, així com també a les interseccions més conflictives.


Pel que fa a les mesures encarades per als ciutadans i ciclistes, l'Ajuntament millorarà la xarxa de carrils bici de la ciutat i els donarà continuïtat. Quant a vianants, s'incrementaran les zones de pacificació del transit en les quals es dóna prioritat al vianant i els vehicles no poden circular a una velocitat superior als 20 quilòmetres per hora. Amb totes aquestes mesures, el consistori té per objectiu "desaminar" els ciutadans d'agafar el vehicle privat i aconseguir que apostin pel transport públic, l'ús de la bicicleta o els desplaçaments a peu.

Etiquetes:
Societat