26 d'abril de 2024

Incertesa sobre la construcció de 148 habitatges del Pla Parcial 'El Català' de Santa Eugènia

L'alcaldessa diu que havien fet un pressupost 'real' que es podrà acomplir pràcticament en la seva totalitat

El Ter 18 de novembre de 2008 a les 14:15
Una imatge de la presentació de les noves promocions, l'any 2006
La promoció de 148 habitatges que al setembre del 2006 la constructora Akasvayu va anunciar que faria al Pla Parcial 'El Català' de Santa Eugènia de Berga està encallada. Ara fa un any que aquesta promotora catalana va vendre's els terrenys adquirits a una altra societat immobiliària amb seu a l'Aragó.

Des de l'Ajuntament del municipi no tenen cap constància de que la construcció dels habitatges no s’acabi fent. L'alcaldessa Filo Tió diu que pel que saben aquesta promoció està en un moment d’impàs. Tió assegura que l’afectació al pressupost no serà gaire gran si no es fan els pisos, ja que no han basat les xifres en els ingressos obtinguts de la construcció.

La resta d'habitatges que formaven el pla que eren divuit, fets per l'Incasòl, i onze de petits promotors, que sí que s'han desenvolupat. L'alcaldessa diu que havien fet un pressupost 'real' que es podrà acomplir pràcticament en la seva totalitat.

El Pla Parcial 'El Català' de Santa Eugènia de Berga era la promoció d'habitatges més ambiciosa que Akasvayu havia iniciat a la comarca. Aquest pla preveu una actuació en una superfície de 77.552 metres quadrats dels quals 34.800 metres eren per habitatge. Quan al setembre del 2006, Akasvayu va fer la presentació publica del projecte va anunciar la construcció d'un total de mil habitatges de diferent tipologia en diferents municipis d'Osona. Actualment té en venda habitatges en dues promocions, a Vic i una a Torelló.

Alguns dels promotors encarregats de les obres