25 d'abril de 2024

Manlleu prorroga el pressupost, a l'espera d'aprovar noves xifres pel març

L'alcalde anticipa que el pressupost del 2016 serà "molt curós" i de caire "social"

Arola Cumeras 15 de gener de 2016 a les 17:58
Una imatge del ple municipal del desembre del 2015

Manlleu comença el 2016 amb el pressupost prorrogat, mentre espera aprovar els nous comptes de cara al mes de març. El motiu de la pròrroga, segons el batlle Àlex Garrido, és “perquè volem tenir molts clars tots els números i esperem el tancament del 2015 per tenir totes les dades sobre la taula”.


Un altre factor és que la Generalitat “estava en funcions i tampoc no sabíem amb quins recursos podríem comptar”. L’alcalde diu que s’actuarà amb “seriositat i cautela” i “sense inflar” partides. La intenció és tenir nou pressupost “de cara al mes de març”.


Garrido entén que aquesta situació no perjudica les inversions perquè “les que es fan el 2016 estan molt clares; tothom les coneix, serà l’acabament d’obres de la nova Biblioteca” i la reactivació de les obres del Teatre Centre. Ara “ja tenim partida i estem a l’expectativa de diners que podem rebre d’institucions com la Diputació; aquestes inversions no figuraran al pressupost; anem a la continuïtat i atendrem les necessitats de la ciutadania, serà un pressupost clarament social”.


Pel que fa a un altre projecte important del 2016, el pont de Can Molas, l'alcalde ha remarcat que la iniciativa “no és municipal, sinó de la Diputació de Barcelona" perquè en tenen "la titularitat”. Ha desmentit alguns rumors que apunten que l’Ajuntament hi hauria d’afegir capital, considerant que són “molt típics i de vegades intencionats per altres forces polítiques”. La despesa que representarà eixamplar el pont “que d’altra banda és una necessitat evident de la ciutat” i tots els tràmits que implicarà no suposen que l'Ajuntament “hi aporti ni un sol euro”. El projecte es presentarà públicament durant el mes de febrer, tot apunta que el dia 2.


De moment, al ple de dimarts vinent encara no es parlarà del pressupost. A l'ordre del dia, i "per temes de conciliació familiar de membres del consistori, i també per portar més gent al ple", hi haurà debatre la proposta d'avançar la sessió i, a partir del febrer, celebrar-lo a les 7 de la tarda, en comptes de les 8.


 

Etiquetes:
Política Municipal