23 d'abril de 2024

Manlleu aprova inicialment la urbanització del sector de la Piara, però l'oposició no accepta algunes modificacions

PSC, CiU i PxC van criticar que una de les modificacions en el pla fós no contemplar ja d'inici un aparcament

El Ter 19 de novembre de 2008 a les 10:53
Una imatge del ple d'aquest mes de novembre
L’Ajuntament de Manlleu va donar llum verda aquest dimarts en el ple municipal a l’aprovació inicial del projecte de reparcel•lació i d’urbanització del Pla de millora urbana del sector ‘La Piara. L’aprovació va venir marcada per una modificació puntual que els partits a l’oposició, PSC, Plataforma per Catalunya i CiU, no van acceptar.

Les principals modificacions consisteixen en suprimir un passatge que enllaçava el carrer Enric Delaris amb la zona i no contemplar una zona d’aparcament. Tots els grups a l’oposició van defensar la necessitat d’un aparcament i del passatge.

Josep Colomer (PSC) va defensar el manteniment del passatge 'des d'un punt de vista de mobilitat perquè enllaces trames urbanes' i també la necessitat d'una zona d'aparcament. Lluís Mundet (CiU) va afirmar 'no entendre perquè es fa aquesta modificació' i pensem que 'l'únic motiu és rebaixar pressupostos'. Antoni Sánchez (PxC) va defensar la necessitat de l'aparcament i va afirmar que 'era un plantejament erroni en quant a prioritats'.

El regidor d’Urbanisme, Pere Riera, va explicar que aquestes dues modificacions no impedien que en un futur es poguessin acabar fent. I que els tècnics havien recomanat no fer el passatge per falta de viabilitat.

Pere Riera també va afirmar que l’aparcament era privat i que en aquests moments trobar una empresa interessada seria difícil. No va descartar en un futur fer un pàrquing públic a través de concessió administrativa. El regidor d’Urbanisme també va destacar que les modificacions no es feien per reduir pressupost, sinó per poder agilitzar el pla de millora urbana i tirar endavant la construcció de la biblioteca i la cessió de tres solars a Incasòl per construir-hi habitatge públic en el marc de la Llei de barris.

En el sector de La Piara, s’hi vol ubicar la nova biblioteca de Manlleu. Un equipament que ja compta amb una part del finançament previst en el PUOSC del 2010 i amb el vist-i-plau de la Diputació de Barcelona. El Partit Socialista va dir que potser no era la millor ubicació i va proposar ubicar-hi l’escola municipal de música o una residència per a gent amb alt grau de dependència. L’alcalde, Pere Prat, va afirmar que era hora d’executar i que la residència era inassumible sense recursos provinents de la Generalitat.