26 d'abril de 2024

Un espectacle de música, vídeo i acrobàcia engega la capitalitat de la cultura de Vic

El muntatge ha comptat amb la direcció del manlleuenc Joan Roura i la participació de les Nàiades

ACN 18 de gener de 2016 a les 18:22
Un instant de les acrobàcies sobre la façana, a la plaça Major de Vic

Vic ha pres formalment el relleu a Vilafranca del Penedès i ja és Capital de la Cultura Catalana 2016. L'espectacle multidisciplinari Engeguem ha donat el tret de sortida als actes, dissabte al vespre. Música, dansa, acrobàcia i audiovisual s'han fusionat sota la direcció artística del manlleuenc Joan Roura a la plaça Major.


Els milers d'assistents a l'acte han pogut veure un espectacle de producció íntegrament local. L'alcaldessa de la ciutat, Anna Erra, assegura que un dels objectius de la capitalitat és exhibir aquesta "força cultural" de la ciutat en diferents disciplines culturals i artístiques.


El muntatge audiovisual, obra de la Farinera Centre d'Arts Visuals de Vic ha mostrat sobre les parets d’un edifici lateral de la plaça un avançament del que serà el conjunt d'actes de la capitalitat cultural. Dels balcons de l'edifici ha aparegut l'acompanyament musical d'Arnau Tordera (Obeses) i el cor de noies Nàiades, mentre que sobre les pedres de les parets, dos ballarins de la companyia Delrevés, han protagonitzat un número de dansa aèria. El conseller de Cultura, el recentment nomenat Santi Vila, s'ha estrenat en el càrrec en la inauguració. Ha apuntat en aquest sentit que l'equilibri territorial serà una de les prioritats de la legislatura


A partir d'aquest 'Engeguem', Vic dóna pas a un mes farcits d'actes culturals. S'han programat més d'un centenar d'actes de diferents disciplines artístiques i culturals. La fotografia serà la protagonista del mes de febrer.

Etiquetes:
Cultura