26 d'abril de 2024

El PSC Manlleu s'emmiralla en Terrassa per aplicar polítiques d'habitatge

Segons Lluïsa Melgares Manlleu hauria d'adherir-se a a la Plataforma de municipis per l'habitatge digne

G. Francàs 22 de gener de 2016 a les 08:42
Lluïsa Melgares al cap de taula reunida amb regidors i membres del partit socialista osonencs

Aquest dijous el PSC Manlleu s'ha reunit amb la regidora d’Habitatge de Terrassa, Lluïsa Melgares, perquè expliqués a regidors del partit socialista de tota la comarca com gestionen els habitatges a la seva ciutat. Segons Melgares una de les causes d’aquest augment de desnonaments “és que les polítiques de vivenda d’aquest país no eren encertades”.


En principi la trobada s'havia organitzat amb l'alcalde, Jordi Ballart, qui finalment no hi va poder assistir. Melgares ha explicat que a Terrassa s’han creat diferents mesures per evitar els desnonaments i que la gent es quedi sense llar per culpa d’un lloguer elevat. Una de les mesures que ha exposat és la de "crear una oficina per fer d’intermediari amb els bancs i els afectats per les hipoteques i demanar la dació en pagament". També fer "una borsa de lloguer social amb pisos abandonats tant públics com provinents de les entitats bancàries per fer lloguers a preus assequibles".


Segons la regidora terrassenca el primer que hauria de fer Manlleu com a ciutat per intentar que no hi hagi famílies que es quedin sense habitatge és "adherir-se a la Plataforma de municipis per l'habitatge digne que es va crear el novembre passat". Aquesta plataforma té la funció de recuperar vivendes que estan abandonades per les entitats bancàries, sempre aplicant les lleis”. Segons Melgares "la xarxa no està fent res que no es faci a altres països d’Europa". A part d’adherir-se a aquesta xarxa també hauria de "lluitar perquè els subministraments siguin un dret i la gent pugui viure bé en un habitatge".


La diputada i líder del PSC Manlleu Marta Moreta també afirma que “el primer que ha de fer Manlleu és entrar en aquesta xarxa per treballar de forma tots els municipis de Catalunya, no afecta només a Terrassa o Manlleu”. Després el que ha de fer “és treballar les mesures que ens ha explicat Melgares”.


Prèviament a aquesta reunió el PSC Manlleu es va reunir dijous al matí amb càrrecs electes de l’Ajuntament de Manlleu per parlar del mateix tema a on "hi van assistir també representants de la PAH perquè ells són part del procés”, ha explicat Moreta.

Etiquetes:
Política Municipal