24 d'abril de 2024

L'ACVIC organitza un curs d'art contemporani conjuntament amb el MACBA i el Bòlit de Girona

Un dels seus objectius és ser un altre punt de connexió amb les escoles

El Ter 23 de gener de 2016 a les 12:50
El curs va adreçat a professors de secundària i batxillerat. Foto: ACVIC

El centre d’arts contemporànies de Vic l’ACVIC organitza el curs “Art contemporani. Nivell zero” conjuntament amb el MACBA de Barcelona i el Bòlit de Girona. El curs és una introducció a l’art contemporani que va adreçat a professorat de secundaria i batxillerat. Consta de 5 sessions tant pràctiques com teòriques i s’imparteix en els tres centres que l’organitzen.


L’objectiu del curs "és fer evident la necessitat de treballar en xarxa i de reduir les fronteres entre institucions públiques i acostar l’art a la gent fent-lo comprensible", ha explicat el director del Centre d'Arts contemporànies ACVIC, Ramon Parramon. També ha destacat "la col·laboració institucional entre els dos centres d’art i el museu que permet utilitzar els recursos de cada centre i la idea de descentralització, ja que es fa alternant els tres espais repartits en el territori i no només en un lloc concret".


El curs s’organitza de manera conjunta entre MACBA, Bòlit i ACVic i això permet que es pugui gaudir de les exposicions específiques de cada lloc i els seus artistes. La idea del curs és ser un altre punt de connexió amb les escoles. A Osona des de fa temps ja es treballa el projecte Art i Escola. El curs es de nivell inicial. És una guia que va des de la postguerra fins a l’actualitat repassant els moviments que hi ha hagut i fent-ne una lectura personal. Per això, segons Parramon "no només va destinat a aquelles persones que no tinguin cap noció d’art sinó també a les que en tenien coneixement perquè és un repàs i en poden fer una lectura diferent".


El curs ja està tancat i hi ha 12 persones inscrites d’arreu de Catalunya fent palesa aquesta intenció de descentralització. El curs es va alternant en les tres ciutats: Barcelona, Girona i Vic. Va començar dissabte 16 de gener al MACBA i acabarà el dia 30 de gener al Bòlit de Girona. La propera sessió serà el 27 de gener a l’ACVIC.

Etiquetes:
Cultura