23 d'abril de 2024

Vic serà la seu dilluns d'una jornada d'infermeres que tenen càrrecs polítics

L’objectiu de la jornada és conèixer com conjuguen política i professió les infermeres electes i què poden aportar

El Ter 19 de novembre de 2008 a les 15:56
Joan López i Mariona Creus en la presentació de la jornada
Vic acollirà per primera vegada una jornada d’infermeres electes. Es tracta de persones que tenen en comú el fet d’ocupar diferents càrrecs polítics a organismes com el Congrés dels Diputats, el Parlament o els Ajuntaments i, alhora, ser infermeres professionals. La jornada es celebrarà aquest proper dilluns a l’Aula Magna de la Universitat de Vic.

La trobada està promoguda per l’Ajuntament de Vic a través de l’Àrea d’Afers Socials i Ciutadania i el Consell de Col•legis de Diplomats en Infermeria de Catalunya. Joan López, regidor d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Vic, destaca que una jornada d’aquest tipus calia per reconèixer la tasca dels professionals d’infermeria.

L’objectiu de la jornada és conèixer com conjuguen política i professió les infermeres electes i què poden aportar a la política i als ciutadans des del punt de vista de la infermeria.

A la jornada hi participaran les diputades al Parlament, Maria Assumpció Laïlla i Teresa Estruch, i la diputada al Congrés, Conxita Tarruella. També hi seran les alcaldesses de Sentmenat i Lilla i una diputada del Parlament Balear i una consellera del Consell de Mallorca. Es calcula que a Catalunya hi ha 60 infermeres electes, sis de les quals són alcaldes o alcaldesses i tres diputades. A Osona hi ha tres regidors i regidores que són infermeres electes als ajuntaments de Vic, Tona i Manlleu.
Etiquetes:
Política Municipal