26 d'abril de 2024

Una vuitantena de persones posen en marxa el Pla Educatiu de Ciutat

Es poden fer aportacions al correu educacio@manlleu.cat

Arola Cumeras/David Osa 1 de febrer de 2016 a les 13:29
Una imatge de la jornada, al Museu del Ter. Foto: Ajuntament de Manlleu

Aquest dissabte es va fer la primera trobada amb actors de diferents àmbits educatius i socials de Manlleu per tal de recollir idees per tenir presents en el nou Pla Educatiu de Ciutat. Es va comptar amb la presència dels exalcaldes de Manlleu Joaquim Vivas, Joan Usart, Ramon Sitjà i Pere Prat.


L’actual batlle, Àlex Garrido explica que s’havia fet “un crit a la ciutadania per participar-hi i es va superar la previsió, amb més de 80 persones”. Estan “molt agraïts amb la resposta ciutadana”. A la trobada es van fer 4 grups de treball amb tots els assistents i es va fer passar a cada grup per 4 espais temàtics centrats en els àmbits Escola, Fora Escola, Formació d’Adults i Ciutat Educadora (un projecte global). En el pas per cada espai temàtic, els grups tenien uns 30 minuts per aportar idees sobre el tema a plantejar.


Entre els participants, els que van voler es van inscriure en un llistat per participar en el grup que treballarà a partir d’aquestes idees. És el que s'anomena un “grup motor, amb més d’una vintena de persones que s’estructurarà en quatre àrees de treball”. Les persones es trobaran en “espais municipals”.


Abans de l’acció grupal, coordinada entre tècnics de la Diputació de Barcelona i tècnics de l’Ajuntament de Manlleu, es va aportar una diagnosi de l’estat de la ciutat que va donar algunes dades molt genèriques. Es va insistir en els problemes de l’abandonament escolar i la formació de la població adulta. Després de tot el procés, els responsables de la Diputació van destacar algunes línies a seguir plantejades per la ciutadania. A l’apartat Escola, es va parlar d’evitar la segregació escolar i repensar el Model Manlleu. En el segon àmbit, el Fora escola, es va parlar d’Espais i accions per integrar col·lectius desfavorits en extraescolars (com les esportives) i en espais i accions per a la franja 12-16 anys. L’alcalde ho ha considerat una aportació de les més interessants.


En Formació d’adults es va dir que caldria repensar-ho per centrar l’oferta en les necessitats, tant a nivell de formació professional com en altres aspectes. En l’àmbit de Ciutat Educadora, es va parlar de nou del fet que la societat hauria de ser més integradora. Un dels punts dèbils de la jornada, reconeix Garrido, és que no va haver-hi una presència “gaire significativa” de gent d’orígens diversos. El dia 2 d’abril es farà un Fòrum on es recolliran les línies estratègiques a tenir present per a les accions que caldrà dur a terme.

Etiquetes:
Ràdio Manlleu