26 d'abril de 2024

Osona s'endinsa en les jornades de la tòfona

Es va fer una trobada dissabte i ara els menús s'allarguen fins al 14 de febrer

ACN/Arola Cumeras 2 de febrer de 2016 a les 16:28
La presentació dels actes al voltant de la tòfona, que es porten a terme aquest gener i febrer

La Llotja de Vic i el Consell Empresarial d'Osona va organitzar dissabte una mostra que girava al voltant de la tòfona silvestre. Fins al 14 de febrer, una vintena de restaurants oferiran menús en què la trufa serà l'element central.


La jornada va arrencar amb una taula rodona amb experts del sector que van parlar sobre l'estat de la qüestió en matèria de gestió forestal, aprofitament i preservació de la trufa silvestre. Per la seva banda, els cuiners del col·lectiu Osona Cuina proporcionaven als assistents una degustació de productes amb tòfona. Segons el president de la Llotja, Josep Puigdollers, s’ha ideat com una gran oportunitat "per poder conèixer de primera mà totes les possibilitats que pot oferir quest producte i conversar amb els cuiners". Puigdollers ha explicat que es va tractar la dificultat amb la que es troben actualment els tofonaires per poder anar a buscar la trufa al bosc.


Les jornades es van fer a El Sucre de Vic i van ser el tret de sortida de les jornades gastronòmiques de la tòfona d'Osona, que s'allargaran fins el 14 de febrer, on es podran degustar menús amb tòfona a diferents restaurants de tota la comarca d'Osona. Els restaurants que hi participen inclouen el Torres Petit de Manlleu. El xef Nandu Jubany va oferir ponència gastronòmica i demostració.  Ha reivindicat que oferir unes jornades gastronòmiques al voltant de la tòfona "fa que vingui més gent al restaurant i situa la comarca d'Osona ".


Des de l'organització han dit que l'esdeveniment és un intent per aglutinar totes les iniciatives que existeixen a la comarca al voltant de la tòfona. En un futur proper, els agradaria poder ajuntar-ho sota una única marca, 'Tòfona d'Osona', amb un gran calendari d’actes.

Etiquetes:
Economia i empresa