25 d'abril de 2024

El segon Manlleu Galeria d'Art tanca amb un dels locals llogats i alta qualitat artística

De cara a l'any vinent es prepararà la tercera edició

Arola Cumeras 3 de febrer de 2016 a les 16:42
L'artista Jordi Farrés, a la cloenda del MGA

Divendres es va cloure el projecte Manlleu Galeria d’Art, que ha arribat a la segona edició. Un dels comissaris de l’exposició, Pol Robles d’Arkham Studio, ha comentat que la cloenda “va anar bé i en general la valoració és molt positiva”.


Del mural de Jordi Farrés que es va elaborar l'últim dia, i que representa una mà, n’estan “molt satisfets”. Mentre l’artista treballava “es podia conversar-hi i prendre una copa de cava, veient el procés”. A més, es va poder veure com aplicava “làmina daurada, amb la tècnica del pa d’or, que ja s’utilitzava en pintures medievals”.


Des de l’OPE de Manlleu, el tècnic Quim Freixa ha explicat que es tracta d’un “bon exemple de col·laboració público-privada” i que la voluntat de l’Ajuntament és donar-hi “continuïtat”. A més, un dels objectius del projecte, que era vendre o llogar algun local, s'ha pogut complir perquè s'ha llogat un dels set espais participants.


Robles ha volgut remarcar la taula rodona sobre la descentralització de l’art contemporani, un dels objectius de l’MGA. Els indicadors que es volen tenir més en compte són “qualitatius” i en properes edicions “es mirarà que les activitats que hi hagi després de la visita siguin encara molt més ben definides, més temàtiques”.


Enguany des d'Arkham “hem agafat més les regnes creatives del projecte” i és “molt llaminer, seguirem amb les edicions que calgui”. Estan “molt contents amb el nivell” dels artistes d’aquest any i ara ja “fem crida, perquè voldrem obrir una convocatòria per ser presents al MGA”.


L’any vinent potser es variarà de barri “però no ho sabem, hem de jugar amb els aparadors que estiguin disponibles". El que tenen clar és que "ens ha agradat aquest any fer visites més amenes i concentrades, no fent llargues caminades, com la primera edició”.

Etiquetes:
Cultura