26 d'abril de 2024

Osona recull signatures per la renda mínima garantida

El sindicat CCOO afirma que ha recollit unes 1.500 adhesions a la petició a la comarca

Arola Cumeras 3 de febrer de 2016 a les 18:19
Una imatge de la recollida de signatures que va fer CCOO a Manlleu. Foto: CCOO

La comarca d’Osona enviarà al Congrés dels Diputats unes 1.500 signatures a favor d’una renda mínima garantida, de 426 euros. Les signatures per la renda mínima garantida es van estar recollint, també, a Manlleu. Aquest dimarts el sindicat CCOO va instal·lar una parada a la plaça i en van recopilar unes 75 signatures. Es van instal·lar sota les escales, a la plaça Fra Bernadí.


Segons el coordinador a la comarca d'Osona, Miquel Sánchez “pensàvem que a aquelles hores no passaria gaire gent però va anar força bé perquè coincidia amb l’hora de la sortida de l’escola”. Sánchez explica que aquest divendres s’han d’haver rebut les firmes de suport davant la Iniciativa Legislativa Popular. Aquesta renda mínima de 426 euros, explica, “no estaria en contradicció amb la que s’ha proposat a Catalunya, de 664 euros”. En cas que s’aprovés als dos indrets, “una part la pagaria l’Estat Espanyol i l’altra, fins a arribar als 664 euros, la posaria el govern català”.


El també regidor d’ICV a l'Ajuntament de Manlleu comenta que el consistori va donar suport a la proposta que s’ha presentat al Parlament però “en aquesta no s’han fet mocions ni resolucions”. Sánchez ho descarta perquè “al ple hi presento coses que afectin més la localitat i no questions globals, que aprovant-se a l’Ajuntament no impliquen decidir gaire res”.

Etiquetes:
Economia i empresa