26 d'abril de 2024

L'ampliació del pont de Can Molas començarà el gener del 2017

Les obres tindran una durada de 10 mesos i durant aquest temps es tancarà el pont al trànsit

G. Francàs 3 de febrer de 2016 a les 23:28
L'amplada del pont serà de 10,7 metres amb unes voreres de 2 metres a cada cantó

Aquest dimecres al vespre la Diputació de Barcelona va fer una sessió informativa per presentar el projecte de l’ampliació del pont de Can Molas. L’ampliació del pont començarà el gener del 2017 "per no afectar la campanya de Nadal de les botigues de Manlleu" i les obres s’allargaran durant 10 mesos.


Els encarregats de presentar-lo van ser el diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega acompanyat per l’alcalde, Àlex Garrido i el gerent de Serveis d’Infraestructures Viàries i de Mobilitat, Vicenç Izquierdo.


L’objectiu de la remodelació és fer el pont més segur tant pels cotxes com pels vianants i per això s’ampliarà 70 centímetres la calçada de dos carrils, més els vorals, i el nou pont farà 6,6 metres d’ample. D’aquesta manera hi podran passar vehicles de gran tonatge. També s’ampliaran les voreres, que passaran dels 70 centímetres als dos metres d’ample en els dos sentits. En total, la secció tindrà 10,7 metres. Segons Fàbrega, "l'objectiu és garantir més seguretat viària i que la gent pugui accedir a la ciutat d'una forma més còmoda".


El projecte té un pressupost de 1,88 milions d'euros que assumirà la Diputació de Barcelona, "ja que és la única via a la ciutat el pont requeria una actuació potent", va explicar Fàbrega. L’actuació contempla també eliminar el voladís que es troba en mal estat i recuperar l’estructura original de pedra "perquè data de l'Edat Mitjana".


Durant els 10 mesos que duraran les obres els vianants podran seguir passant pel pont per un pas habilitat. Només es preveu tancar el pas als vianants durant 15 nits. En canvi, si que estarà tancat totalment pels vehicles. Per això, abans que comencin les obres d’aquí a un any des de la Diputació i l’Ajuntament realitzaran un estudi de mobilitat per saber quins desviaments o canvis de senyalització s’hauran de fer.  "Entenem que totes les obres generen temors, però tenim un any per parlar amb la ciutadania perquè l'impacte sigui el menor possible", va aclarir l'alcalde, Àlex Garrido.


El pont de Can Molas és el principal accés que té Manlleu pel sud i té un volum important de trànsit ja que cada dia hi passen al voltant de 10.000 vehicles per mobilitat interna i de comunicació amb Vic. Segons Garrido, el volum de trànsit és fins i tot major i aquestes obres eren necessàries per la ciutat i "marcaran un abans i un després en la mobilitat de Manlleu". Després de la presentació del projecte es va obrir un torn de preguntes als assistents. La majoria eren del barri de Vista Alegre, el barri més afectat per les obres, que van manifestar algunes preocupacions i queixes pel projecte.