25 d'abril de 2024

La botifarra d'ou de Can Cerilles de Manlleu, premiada pel Gremi de carnissers

Aquest Dijous Llarder es conserva la tradició de consumir productes del porc

Arola Cumeras 4 de febrer de 2016 a les 13:41
Una imatge dels premiats, entre els quals hi ha Josep Tarradellas, al mig de la imatge

La xarcuteria i carnisseria Can Cerilles de Manlleu, un establiment centenari, va quedar en tercera posició al concurs de la Millor botifarra d’ou tradicional, organitzat per Gremi de carnissers i xarcuters de Barcelona i comarques. El certamen es va celebrar dimecres passat. Aquest Dijous Llarder és el dia per excel·lència de les botifarres d’ou, així com també com dels greixons i les coques de llardons.


El dia del concurs, al matí es va fer el tast i a la tarda ja es van lliurar els guardons. Es va fer coincidir amb la proximitat de Dijous Gras i enguany han apostat per un vessant més competitiu entre professionals del gremi. Ho ha explicat Josep Terradellas, responsable de Can Cerilles i besnét dels fundadors.


Altres anys s’havia fet tast de botifarra d’ou al Mercat de la Boqueria i enguany s’ha apostat per fer aquest concurs amb els cansaladers agremiats i gent que té carnet artesà alimentari, professionals del ram. L’apartat d’innovació implicava “molta imaginació, com posar-hi escalivada, alls tendres, pinyons i panses... sense límits”. Van haver-hi 19 concursants. En l’apartat “tradicional, de tota la vida i la que fem durant el dia a dia i en realitat ens hi guanyem la vida que ens hi vam presentar 27”.


Tarradellas relata que va ser un premi molt disputat, perquè en una puntuació de “600 punts, que donaven els 5 membres del jurat, del primer a l’últim hi havia diferències de 30 o 40 punts”. Estan “molt contents” amb el resultat.


Remunten les vendes durant el Dijous Llarder


Des de Can  Cerilles expliquen que la de Dijous Gras és una data del calendari que “de vegades la gent no recorda, perquè és un dia que s’escau en diferents setmanes, depenent de l’any”. Ara han impulsat promocions que “la gent agafa molt, com la de les tres botifarres, i estem molt contents perquè la gent ho va mantenint i té èxit”. Durant la jornada es compren productes del porc que “sovint no estan acostumats a comprar en el dia a dia, com la botifarra de bolets, la de calçots, o una bona perolada de greixons, que ja han volat”.


L’establiment del carrer Cavalleria és especialment reconegut per les llonganisses, i havia tingut l’origen en una botiga de queviures. Va obrir les portes l’any 1911 i més de 100 anys després, la quarta generació conserva la tradició.

Etiquetes:
Economia i empresa