25 d'abril de 2024

Osona Cuina torna a treure el Dijous Llarder a l'exterior

El Carnaval ja està en marxa i el més concorregut d'Osona tornarà a ser el de Torelló

ACN/Arola Cumeras 5 de febrer de 2016 a les 10:52
Dos integrants del col·lectiu Osona Cuina preparen el porc

El col·lectiu Osona Cuina celebra des de fa anys al carrer una de les festes més populars i tradicionals del país: el Dijous Llarder. Enguany hi va haver cues i es van posar a la venda més de 2.000 entrepans a les carpes que es munten a la plaça Major de Vic.


Un dels membres del col·lectiu, Ignasi Camps, ha explicat que la matèria prima és "excepcional" perquè des de dimecres a la nit els porcs rals d'Avinyó, una varietat que ressalta pel seu gust , s'han estat rostint al mig de la plaça.


Com a novetat, els comensals s'han trobat amb unes postres elaborades a base de coca de llardons, nata i xocolata. Tot i el fred habitual, el sol ha planat durant tota la jornada actuant d'estufa i permetent que desenes de persones gaudissin de la festa. Els cuiners del col·lectiu Osona Cuina també han dut a terme un taller d'elaboració de botifarres que els més menuts després han pogut coure abans d'esmorzar. Tot plegat, per difondre la gastronomia al màxim.


El Carnaval ja està en marxa i el més concorregut d’Osona tornarà a ser el de Torelló, on aquest divendres a la nit es viurà la disbauxa de les Senyoretes i Homenots i dissabte, la gran rua.

Etiquetes:
Economia i empresa