26 d'abril de 2024

Es milloren les parcel·les d'horta ecològica i social de la Coma

Hi ha 28 parcel·les d'usuaris i també dues d'entitats, l'Escola d'Adults i el Temps x Temps

Arola Cumeras 5 de febrer de 2016 a les 16:51
Una imatge de les actuacions

Aquesta setmana s’han acabat els treballs de millora fets als horts de la Coma. Aquesta zona municipal d’horta es va posar en funcionament l’abril de 2014 i inclou 30 parcel·les per al cultiu ecològic, majoritàriament destinades a finalitats socials.


S’han anivellat algunes parcel·les i posat grava als camins principals, així com a la zona enjardinada. L’empresa externa Vincle és qui s’encarrega de dinamitzar els horts socials de la Coma, 30, i els de Can Ramisa, on hi ha 18 parcel·les. Mireia Rovira és dinamitzadora d’aquests espais des de fa més d’un any i ha detallat aquestes actuacions.


Anteriorment el terreny era un solar desocupat i es va reconvertir a horta amb una mínima inversió. La terra més superficial és molt argilosa i durant els primers mesos es va aportar terra de més qualitat a les parcel·les per facilitar-ne el conreu. Als camins no s’hi va intervenir i quedaven inundats. El mateix passava a la zona enjardinada, on hi ha els compostadors i la caseta d’eines. En aquesta zona s’hi ha construït també un pou de grava perquè concentri tota l’aigua de pluja del sector.


Des de Vincle estan contents del funcionament del projecte perquè “aporta beneficis a les famílies, que estan en una situació social vulnerable”. L’objectiu és que puguin tenir “verdures fresques cada dia”.


Volen començar diferents projectes “a nivell social” com ara “treballar el Dia de les Dones” també “hi ha algun projecte amb les escoles bressol” però “tot just comencem ara, són molt nous”. Hi ha 28 parcel·les d’usuaris i també dues entitats, l’Escola d’Adults i el Temps x Temps.

Etiquetes:
Societat