24 d'abril de 2024

Els Premis Innovacat es consoliden i obren la convocatòria de la sisena edició

Els dos principals guardons inclouen un viatge per conèixer propostes d'emprenedoria d'altres països

David Osa 10 de febrer de 2016 a les 18:37
La presentació de la sisena edició d'Innovacat

Aquest dimecres s’ha presentat la 6a edició dels Premis Innovacat, els premis que reconeixen iniciatives empresarials innovadores que es fan a Osona, en un acte a l’empresa Seidor, amb seu a Vic. Una edició més, els premis es divideixen en dues modalitats.


Es mantenen el Premi Empresa Jove, amb una dotació econòmica de 12.000 euros per a la millor iniciativa emprenedora de corporacions amb menys de 5 anys, i el Premi Empresa Avança, que té una dotació de 20.000 euros per a la empresa més innovadora amb més de 5 anys d’activitat.


En els dos casos, el premi també té inclou un viatge Innovacat per a conèixer propostes d’emprenedoria d’altres països. Des de l’anterior edició també es va incloure el pla d’acompanyament de 20 hores de consultoria per a 5 empreses finalistes. El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manlleu, Eudald Sellarès, explica que la vocació és “supramunicipal”. En les anteriors edicions s’han rebut més de 200 projectes “innovadors” i enguany “esperem rebre molts projectes i grans idees i esperem que sigui difícil de decidir els premiats”. Des de l’Ajuntament de Manlleu, apunta Sellarès, “n’estem molt satisfets”.


El conseller de l’empresa Girbau, Pere Girbau, diu que s’ha de convertir la idea en emprenedoria i aprofitar el capital humà. Girbau explica que considera que hi ha hagut una “evolució dels candidats” perquè als inicis, en un període immers en la crisi “es presentaven moltes empreses noves i la gent es buscava la vida”. Fa dos anys “ja es detectava, m’atreviria a dir, un cert nivell d’empreses una mica més consolidades, amb certa trajectòria i no tant aventureres”. Alhora “el premi ha anat guanyant prestigi”. Els impulsores esperen que “continuïn presentant-se idees realment atractives”. D’aquí dos anys, s'apunta la possibilitat que “entri un setè soci o sòcia”.


Els premis Innovacat els organitza l’Ajuntament de Manlleu amb el suport de sis grans empreses osonenques, com són Bon Preu, Casa Tarradellas, Girbau, Fundació La Farga, Seidor i Technotraf. Els projectes es poden presentar als Premis Innovacat fins al 29 d’abril i el lliurament de premis es farà, previsiblement, el 30 de juny. Les bases del concurs es troben al web www.premisinnovacat.cat.

Etiquetes:
Economia i empresa