25 d'abril de 2024

Els concerts Músiques a Santa Llúcia de Taradell s'estenen fins a Calldetenes

Dissabte, a les 7 de la tarda, la capella de Santa Llúcia acollirà el Quintet Gradiva

ACN 24 de febrer de 2016 a les 17:48
La presentació de la iniciativa, a Taradell

L'associació Amics de Santa Llúcia de Taradell ha presentat aquest dilluns la tercera edició del cicle de concerts Músiques a Santa Llúcia. En total s'han programat cinc concerts que començaran aquest dissabte a partir de les 7 de la tarda a la capella de Santa Llúcia del municipi amb obres de Brahms i Mozart i s'allargaran fins al 8 de maig.


El director artístic del cicle, Albert Prat, ha explicat que la particularitat d'enguany és que el cicle creix i ha aconseguit teixir sinergies amb Calldetenes. En aquest sentit, la col·laboració amb el municipi veí acostarà a Calldetenes la música clàssica de la mà de Chopin a un públic de fins a 400 persones, un nombre molt més gran del que cap a la capella, on l'aforament és molt més reduït.


Prat ha assenyalat que l'objectiu de l'organització és oferir un cicle de concerts "de primera qualitat" en espais d'acústica "privilegiada" de Taradell, però també obrir-los a la resta de la comarca. Enguany, el salt s'ha fet cap a Calldetenes, però Prat no ha descartat que les sinergies de col·laboració es puguin establir també amb altres municipis d'Osona en les properes edicions.


Per la seva banda, la directora del Serveis Territorials de la Catalunya Central, M Àngels Blasco, ha destacat que és important treballar en xarxa entre els diferents municipis "per poder fer arribar la música clàssica arreu". Els cinc concerts que s'han projectat són propostes "molt variades i interessants", ha destacat Prat.


Aquest dissabte, a les 7 de la tarda, la capella de Santa Llúcia acollirà el Quintet Gradiva, un quintet per a clarinet, que interpretarà obres de Brahms i Mozart. El concert del 13 de març, a les 6 de la tarda i també a la capella de Santa Llúcia, acostarà al públic l'obra de Bach amb solos per a violí i violoncel que seran interpretats per tres músics. La capella del Santíssim de l'església parroquial de Sant Genís, el 3 d'abril a les 6 de la tarda, també amb una molt bona acústica, segons ha destacat Prat, acollirà un concert per a arpa i flauta. Per altra banda, la capella de Santa Llúcia, el 17 d'abril a les 6 de la tarda, donarà la benvinguda a la guitarra de la mà d'Izan Rubio.


El preu de cada concert serà de 10 euros per persona i 20 euros per la unitat familiar. Les entrades es poden comprar als mateixos espais escollits per als concerts mitja hora abans de començar, tret del cas del concert del 8 de maig a Calldetenes que es podran comprar al web de l’Auditori de Calldetenes o abans del començament del concert a la taquilla del mateix Auditori.

Etiquetes:
Cultura