27 d'abril de 2024

Més de 300 alumnes de Cicles Formatius participen a la Jornada de Serveis a la Comunitat

Una conferència d'Eva Bach sobre intel·ligència emocional ha reunit alumnes dels tres cicles

Arola Cumeras 16 de març de 2016 a les 16:14
L'aspecte de l'auditori Roca del Museu del Ter, durant els actes del matí

Aquest dimecres s'ha celebrat la primera edició de la Jornada de Serveis a la Comunitat, que al matí s’ha fet en format obert, al Museu del Ter. A la tarda ha continuat però en un marc més intern, al mateix institut Antoni Pous.


La benvinguda l’ha fet l’alcalde, Àlex Garrido, i també hi havia Antoni Massegú, director dels Serveis Territorials, Mar Raluy, coordinadora territorial de Formació Professional i el director de l'institut Antoni Pous, Lluís Monteis. Raluy ha volgut destacar que s’ha de comptar amb la implicació de tothom per créixer en civisme. Ha reclamat un “paper actiu de les persones i les institucions”. Als alumnes els ha “animat a participar” i a aprofitar “l’experiència dels professionals”.


La jornada va néixer dins del Departament de Cicles Formatius de l’institut Antoni Pous a l’estiu, quan “una sèrie de professors tenien ganes de fer alguna cosa diferent”. Un dels professors que ho ha impulsat, Albert Coromina, explica que a poc a poc “ens vam anar il·lusionant i a partir de la idea del juny ens hem anat engrescant”. A banda del professorat, 14 mares i 5 pares s’han implicat en l’organització.


El criteri a l’hora d’escollir els ponents ha estat “buscar una xerrada transversal que fos interessant per a tothom, i ha estat la d'Eva Bach, amb temes d’educació emocional”. Pensen que “ha estat l'ideal per a totes les persones que treballen en un entorn comunitari”. A la tarda s'han fet una dotzena de tallers d’àmbits molt diversos.

Etiquetes:
Ràdio Manlleu