25 d'abril de 2024

L'equip de govern proposa que la zona blava passi de 442 a 293 places

S'introduirien noves zones taronja, en què es podria aparcar tot el dia per un euro i s'ampliaria la zona verda

Arola Cumeras 16 de març de 2016 a les 16:24
Un dels parquímetres instal·lats a Dalt Vila

L’equip de govern de Manlleu ja té enllestida la seva proposta per fer canvis a la zona blava de la ciutat i tornar a obrir un concurs públic per gestionar-la. Es va exposar davant de tots grups polítics del consistori aquest dimarts, en junta de govern, però fora de l’ordre del dia.


El regidor d’Urbanisme, Enric Vilaregut, ha avançat a Ràdio Manlleu que s’ha optat per una reducció important de zona blava, del voltant d’un 30%, i que s’introduiran zones taronges i es reforçarà la verda. Per Vilaregut, no és res tancat, està “obert a consultes dels partits, de la gent, dels comerciants” i escoltarem “idees millors”. La zona blava seguirà als eixos comercials propers a la plaça Fra Bernadí, avinguda de Roma o passeig de Sant Joan.


La proposta tècnica defineix que les zones blaves “quedaran molt reduïdes” i “es posen només als llocs on hi ha interès o demanda comercial”. Es passarà de 442 a 293 places de zona blava, un 70% de l’actual. Algun canvi “està motivat per la seguretat” com ara el xamfrà d’avinguda de Roma amb passeig de Sant Joan, davant de Can Dalmau i Can Masramon “són els dos punts on tenim més accidents a Manlleu” i “eliminarem la càrrega i descàrrega i buscarem una nova solució”.


En altres indrets, com a la plaça Àngela Roca, fins ara zona blava, es convertirà en zona blanca, d’aparcament lliure. També serà lliure la zona del mercat del dilluns, en què “dues terceres parts serà zona blanca i la resta, blava”. Amb el regidor de Promoció Econòmica, Eudald Sellarès “visitarem zona per zona i ho explicarem a comerciants i veïns”. Ara s’ha de “seguir parlant per trobar una proposta el màxim de consensuada possible”. El que s’ha de procurar és que “també surtin els números, la concessió té unes xifres que fan que no sigui exageradament rendible”.


Vilaregut també ha avançat que s’obrirà l’aparcament del Gas, si tot va bé abans de l’estiu. Allà hi haurà places de zona “blava i taronja”. Serà “una de les mesures que també ajudarà la gent de Vista Alegre i carrer Barcelona quan estiguem fent les obres del pont, ja que podran deixar-hi el seu vehicle de manera gratuïta, amb un distintiu”. Els mercats de segona mà dels dissabtes “allà també es creava una mica de col·lapse”. En alguns trams “com al carrer Vendrell o Alta Cortada serà zona taronja, un espai a la perifèria de la zona blava”. Allà, s’hi podrà aparcar “durant 24 hores per un euro”, com una tarifa plana. Es trien “espais una mica allunyats dels comerços, s’ha de caminar una mica més”. També es vol promocionar i “ampliar la zona verda, pels veïns, on es paga 1 euros per setmana; per fer-ne ús cal un distintiu i registrar-se a l’Ajuntament”.

Una de les zones on s'eliminarà la zona blava i tornarà a ser d'aparcament lliure