24 d'abril de 2024

L'antiga biblioteca Mossèn Blancafort de Gràcia serà un laboratori per a empreses

L'espai podrà acollir una dotzena de persones i la regidoria de Promoció Econòmica preveu obrir-ho a finals de 2016

Eudald Martínez 29 de març de 2016 a les 11:56
Imatge d'arxiu de la biblioteca

Un espai de coworking entre emprenedors i petites empreses. Aquest serà el nou ús que es donarà a l’antiga biblioteca Mossèn Blancafort del barri de Gràcia de Manlleu, que va tancar el passat mes de desembre.


Aquest espai en desús es considera ideal per ubicar aquest nou equipament, al qual la regidoria de Promoció Econòmica feia temps que li buscava emplaçament. Concretament, l’antiga biblioteca serà un laboratori perquè emprenedors i petites empreses puguin fer els primers passos dels seus projectes. Pel regidor de Promoció Econòmica de Manlleu, Eudald Sellarès, l’antiga biblioteca Mossèn Blancafort de Gràcia reuneix les característiques que buscaven per a ubicar aquest servei, ja que és un espai gran, diàfan, amb bones vistes i que permet treballar-hi a gust. El regidor, a més, el disseny de l’equipament s’està fent conjuntament amb els interessats per tal que respongui a les necessitats dels emprenedors. “M’agrada molt ressaltar que està cocreat, que no és una cosa ideada per l’Ajuntament i que es tira endavant, sinó que es construeix amb altres agents que tenen la visió d’emprenedor i que saben què necessiten en un espai així. Treballar-ho d’aquesta manera és molt més efectiu de cara a tenir un espai eficient”, explica.


La idea de la regidoria no és fer espais separats sinó una sala comuna per tal que es creïn sinergies i xarxes de contactes entre les persones que ocupin l’espai. La previsió és que el centre pugui acollir dotze persones i, per tant, entre 6 i 10 empreses. Alhora, però, la regidoria també preveu que el laboratori tingui una sala que les empreses puguin llogar per fer reunions o presentacions.


De moment, l’ajuntament i els interessats ja han fet algunes trobades per idear el projecte i en una fins i tot van visitar l’espai per veure’n les possibilitats ‘in situ’.


Malgrat que es podrà aprofitar molta de l’estructura de l’equipament, abans d’obrir l’espai caldrà fer-hi una actuació per equipar-la, sobretot en aspectes de subministraments, connexions, mobiliari i treballs d’interiorisme. L’obertura de l’espai, doncs, està pendent de configurar el pressupost i també de la recerca del finançament. Per tot plegat, el regidor de Promoció Econòmica reconeix que l’obertura podria ser ja l’any 2017, malgrat que tampoc descarta fer-ho a finals d’aquest mateix 2016. “M’agradaria molt parlar de 2016, que de cara a finals d’any estigui en marxa. També ho veig complicat ja que tenim obres importants com la nova biblioteca, el Teatre Centre o el procés participatiu del passeig del Ter. Tot plegat ho fa tirar enrere però des de la regidoria estem treballant per obrir aquest 2016”, assegura Sellarès.


La biblioteca Mossèn Blancafort del barri de Gràcia va tancar les portes a finals del mes de desembre després de gairebé 57 anys de servei per unificar el servei bibliotecari del municipi a l'Espai Bisbe Morgades.

Etiquetes:
Economia i empresa