25 d'abril de 2024

L'Ajuntament de Manlleu declara el rei Felip VI persona 'non grata' al municipi

Només el PSC hi va votar en contra, malgrat que CiU va qualificar la proposta de "populista"

Eudald Martínez 30 de març de 2016 a les 11:46
El regidor de la CUP Ismael Dot, en el moment de defensar la proposta

El rei d’Espanya, Felip VI, és persona ‘non grata’ a Manlleu. Així ho va aprovar el ple municipal per una àmplia majoria, ja que dels 21 regidors només els 3 del PSC ho van rebutjar. La proposta, que havia presentat la CUP, també demanava declarar Manlleu ciutat antimonàrquica. El regidor Ismael Dot va defensar que la corona espanyola té un caràcter antidemocràtic que no qualla amb el procés que està iniciant Catalunya.


En nom del PSC, Àlex López va definir el partit socialista com a republicà però va justificar el vot en contra perquè consideren que l’acció “només busca el titular i una confrontació innecessària”. Malgrat votar-hi a favor, Benjamí Nieto, de CiU, també va qualificar la proposta de populista.


Amb aquesta declaració, Manlleu segueix els passos d’altres municipis com Breda, Arenys de Munt o, a Osona, Torelló, que ja ho han fet en les últimes setmanes. Ahir, per exemple, també ho van fer Ripoll o la Bisbal de l’Empordà.


El ple d’aquest dimarts també va aprovar una segona moció, que en aquest cas havia presentat ICV i que demanava crear una taxa per penalitzar els pisos desocupats al municipi. Concretament, la proposta d’ICV contemplava un càrrec de 900 euros per desocupació permanent d’un pis i de 200 euros extres per cada requeriment incomplert dels propietaris. Tot i això, el regidor ecosocialista, Miquel Sánchez, va assegurar que l’objectiu de la taxa no és recaptatòria sinó “fer reaccionar els bancs”.


La proposta va rebre el suport unànime de la resta de grups. De fet, l’alcalde, Àlex Garrido, va anunciar la voluntat de portar la creació pràctica d’aquesta taxa en el proper ple. Tot i això, la regidora de Serveis Econòmics, Marta Alsina, va avançar que els imports “difícilment” seran els que planteja ICV, ja que legalment “la recaptació d’una taxa no pot superar cost del servei”.

Etiquetes:
Política Municipal