23 d'abril de 2024

Els veïns de Vista Alegre tindran un aparcament a l'altra banda del riu mentre durin les obres al pont de Can Molas

Els habitants de la zona s'havien queixat que havien de fer molta volta per accedir amb cotxe a la resta del municipi

Eudald Martínez 31 de març de 2016 a les 10:25
Imatge actual del pont de Can Molas

Els veïns del barri de Vista Alegre de Manlleu disposaran d’un aparcament gratuït a l’altra banda del riu Ter mentre durin les obres al pont de Can Molas. Així ho va anunciar ahir el diputat de Mobilitat, Jordi Fàbrega, durant una visita d’obres a la nova rotonda del passeig de Sant Joan. La Diputació vol solucionar així una de les problemàtiques principals que van plantejar els veïns de la zona més afectada per les obres al pont durant la presentació del projecte. Els ciutadans s’havien queixat que per accedir a Manlleu en cotxe des d’aquella zona havien d’anar per l’eix transversal i la C-17, una volta de més de 10 quilòmetres, ja que el pont estarà tallat al trànsit durant els 10 mesos que durin les obres. L’alcalde, Àlex Garrido va detallar que, “probablement, l’aparcament se situarà al carrer del Ter·, cosa que facilitarà que els veïns puguin deixar el cotxe ·en un espai proper a casa seu” i, alhora, que els permeti “accedir fàcilment a la resta del municipi”.


Una altra de les novetats en el projecte serà la construcció d’una petita rotonda al carrer Barcelona perquè es pugui accedir més fàcilment a la carretera B-522.


Fàbrega va defensar aquest model d’explicar el projecte abans de tenir-lo tancat perquè els veïns puguin exposar les seves problemàtiques. “Cal introduir una nova manera de fer política: que quan volem fer una actuació, fer un procés participatiu perquè la ciutadania ho sàpiga i hi pugui dir la seva. L’important de les problemàtiques plantejades és que siguin escoltades i intentar trobar-hi resposta”, remarca el diputat.


Les obres al pont de Can Molas començaran el mes de gener de l’any vinent i tenen un cost de gairebé 1 milió 900 mil euros que finança la Diputació. Amb la reforma, l'amplada del pont serà de 10,7 metres amb unes voreres de 2 metres a cada cantó. La Diputació ja ha iniciat els tràmits per licitar l’obra.


Aprofitant l’estada a Manlleu, el diputat Jordi Fàbrega també va avançar que la Generalitat i la Diputació estan treballant en la redacció del projecte tècnic de la carretera de la Miranda. Garrido va celebrar l’anunci, ja que defensa que “aquest ha de ser el millor accés als polígons industrials”.