25 d'abril de 2024

La potabilitzadora d'Osona Nord entra en marxa aquest divendres

L'obra ha costat 8 milions d'euros i dóna servei a 25.422 habitants de sis poblacions

Redacció 31 de març de 2016 a les 12:30
Alcaldes i consellers comarcals, en la presentació del projecte, ahir

Quatre municipis de la Vall del Ges i el Voltreganès començaran a rebre aigua de la nova potabilitzadora d’Osona Nord aquest divendres. La planta de tractament d’aigua potable entra en funcionament després de dos anys i mig d’obres. De moment, la infraestructura donarà servei a Torelló, Orís, Sant Hipòlit de Voltregà i les Masies de Voltregà ja que Sant Pere i Sant Vicenç de Torelló han ajornat les obres de connexió per falta de finançament.


La planta parteix de la captació d’aigua al riu Ter, a la resclosa de Conanglell. La potabilitzadora té una capacitat de 6.000 m3/dia i beneficiarà a 25.422 habitants. La longitud de la xarxa de canonades serà de més de 18 km un cop estigui executada en la seva totalitat.


La inversió de l’ETAP i la xarxa de canonades ha estat de gairebé 8 milions d’euros, els quals els han aportat els ajuntaments afectats i amb l’ajuda del Consell Comarcal d’Osona i de la Diputació de Barcelona.


El proper 16 d’abril se’n farà una inauguració formal que comptarà amb l’assistència de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa.