27 d'abril de 2024

Més de 60 persones participen al primer Fòrum Educatiu de Manlleu

Els participants van prioritzar accions a fer en l'àmbit de l'escola, de formació per a adults o activitats per a joves

Eudald Martínez 4 d'abril de 2016 a les 12:22
Els participants van presentar 11 accions prioritàries

Crear un espai de trobada per a entitats, fer activitats per a joves d’entre 12 i 18 anys, ampliar la formació per a adults o millorar la coordinació entre els centres educatius per ampliar el ventall d’activitats extraescolars i, també, la seva accessibilitat a les famílies amb menys recursos. Aquestes són algunes de les accions prioritàries per treballar a Manlleu que van sorgir del primer Fòrum Educatiu que es va fer dissabte.


Unes 60 persones van participar en la jornada, que es va fer durant tot el matí al Museu del Ter. Els participants es van repartir en grups que havien de presentar propostes concretes per resoldre els problemes educatius del municipi. En total, van sorgir onze accions que els mateixos participants van prioritzar.


L’Ajuntament fa una valoració molt positiva de la participació a la jornada, tant a nivell de quantitat com de la implicació. “Per ser un sissabte al matí, hi havia molta gent i amb moltes ganes de treballar”, celebra l’alcalde i responsable d’Educació de l’Ajuntament, Àlex Garrido. La majoria dels assistents al fòrum estaven vinculats al teixit educatiu de Manlleu, des de professorat fins a representants de les AMPA, però també n’hi havia d’altres àmbits ja que el Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) pretén reflexionar sobre l’educació des d’un concepte global. En aquest sentit, l’alcalde comenta que una de les assignatures pendents del projecte ha de ser “potenciar la participació de més col·lectius en les trobades, des de les entitats esportives fins a col·lectius d’immigrants”.


El primer Fòrum Educatiu de Manlleu estava emmarcat dins el Projecte Educatiu de Ciutat que està desenvolupant el municipi. Després de la presentació pública del PECque es va fer pel gener, el grup impulsor que ha anat treballant les idees que van sorgir en aquella primera trobada, que són les que van treballar als assistents al fòrum de dissabte. Concretament, van treballar quatre àmbits: l’escola, fora de l’escola, la formació per a persones adultes i la Ciutat Educa, en el seu global.


Ara, la comissió política i el grup impulsor han de valorar l’aplicabilitat de cada proposta i treballar en la seva concreció. “El PEC continua, ara es tracta de portar a la pràctica les accions que s’han anat prioritzant. La comissió política haurà de negociar amb el grup impulsor la posada en marxa de les accions. Hem de veure les capacitats que tenim, tant a nivell de recursos econòmics com humans”, explica Garrido.


En el termini d’un any hi ha d’haver un nou fòrum, tot i que l’alcalde no descarta que es faci abans: “Dependrà de l’evolució de treball de la comissió política i del grup impulsor”.

El Diputat d'Ensenyament, Rafael Homet, i l'alcalde, Àlex Garrido, van presentar l'acte

Etiquetes:
Ràdio Manlleu