25 d'abril de 2024

La desena Marató de Donació de Sang de Manlleu vol superar els 317 donants

La jornada, a la sala d'exposicions de Can Puget, ha començat a les 10 del matí i acaba a les 9 del vespre

Eudald Martínez 4 d'abril de 2016 a les 12:50
La marató es fa a la sala d'exposicions de Can Puget

A la 1 del migdia d'aquest dilluns, gairebé 50 persones ja havien passat a donar sang a la sala d’exposicions de Can Puget des de les 10 del matí. La jornada, que aquest any celebra 10 anys, s’allargarà fins a les 9 del vespre i s’espera superar les 317 donacions que hi van haver en la marató de l’any passat. "De sang se'n necessita molta, per això es fan maratons, per incrementar la participació. Animem que la gent sigui responsable i tingui en compte que la sang és necessària i no es pot fabricar", recorda Conxita Vilalta, col·laboradora del Banc de Sang de Manlleu.


Aquest any l’eslògan de la jornada és ‘La sort de donar sang’, una frase que posa el focus en la realització personal de les persones que donen sang, que de forma altruista ajuden a millorar la salut d’altres persones. Precisament, les ganes d’ajudar és la raó principal que porta a donar sang, segons detallen dues de les persones que han passat per Can Puget al llarg d‘aquest matí.


Una àmplia unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits del Departament de Salut s’ha instal·lat a la sala d’exposicions de Can Puget des de primera hora del matí. Per donar sang, només cal tenir més de 18 anys, un bon estat de salut i pesar més de 50 quilos i, en cas de ser dona, no estar embarassada. Des del Banc de Sang recorden que aquesta és una activitat que cal anar repetint i cuidant, perquè la sang sempre és necessària. De fet, cada dia calen mil donacions a tot Catalunya per atendre les necessitats. Cada persona pot donar sang fins a quatre vegades a l’any, en el cas dels homes, i tres en el de les dones.


La Marató de Donació de Sang de Manlleu també és present a les xarxes socials a través de l’etiqueta #MSangManlleu

Etiquetes:
Fires i festes