24 d'abril de 2024

Manlleu no descarta mantenir-se amb el pressupost prorrogat durant tot l'any

L'equip de govern lamenta que amb els ingressos previstos actualment, el marge per aplicar noves mesures "és inexistent"

Eudald Martínez 5 d'abril de 2016 a les 12:44
La regidora de Serveis Econòmics, Marta Alsina, en el darrer ple

La regidoria de Serveis Econòmics de l'Ajuntament de Manlleu continua treballant en l’elaboració del pressupost d’aquest 2016, que continua sense estar aprovat malgrat que ja s’ha superat el primer trimestre de l’any, però la dificultat de quadrar els números i el fet de governar en minoria els deixa poc marge de maniobra. Per això, l’equip de govern no descarta mantenir-se en pressupost prorrogat durant tot l’any


Així ho va admetre la regidora de Serveis Econòmics, Marta Alsina, en el darrer ple, que va explicar que amb els números que han pogut treballar fins ara, els ingressos previstos tot just cobreixen les despeses que hi van haver l’any passat. “Sabeu que els impostos la majoria no es van. L’IBI es va modificar per reajustar la seva distribució, però que el volum de recaptació es mantindrà molt similar”, va recordar.


A més, l’ajuntament també es veu afectat per la liquidació de la participació d’ingressos de l’estat de l’any passat, que va ser negativa i, per tant, afecta en aquest exercici. A aquesta situació, Alsina també va afegir que aquest any l’ajuntament tindrà increments de despesa “inevitables”, com ara l’augment de l’1% dels sous públics que va fixar la llei de pressupostos o l’entrada en funcionament de nous equipaments com ara la nova biblioteca.


Per això, Alsina va lamentar que en cas de poder quadrar els números el marge de negociació política amb l'oposició per aplicar noves mesures serà “inexistent”. “Estarem molt a l’expectativa del que l’Ajuntament pugui obtenir en Meses de Concertació i d’altres línies d’ajuts”, afegia.


Així doncs, malgrat que en el ple del mes de gener l’alcalde, Àlex Garrido, va anunciar la voluntat de tenir el pressupost tancat de cara al març, el procés s’allargarà, com a mínim, uns mesos més.

Etiquetes:
Política Municipal