27 d'abril de 2024

L'Hospital Universitari de Vic i la Residència Aura de Manlleu tindran un nou sistema de climatització

La reforma a la residència manlleuenca implicarà un canvi en el sistema de calefacció i un nou generador d'aire fred

Eudald Martínez 6 d'abril de 2016 a les 11:52
Imatge de la Residència Aura de Manlleu

El Consorci Hospitalari de Vic ja ha adjudicat la construcció de la nova infraestructura de climatització que aportarà aire fred a totes les habitacions de l’Hospital Universitari de Vic. El projecte també inclou una millora de la climatització a la Residència Aura de Manlleu, annexa a l’Hospital Sant Jaume.


Les obres a l’hospital vigatà s’iniciaran aquest mes d’abril amb l’objectiu que a l’agost totes les plantes d’hospitalització del centre ja incorporin aquesta millora, que permetrà garantir que els pacients gaudeixin d’una estada més confortable.


El projecte es va iniciar el mes de juliol passat, sobretot a causa de les queixes que va rebre l’hospital per la situació en què es trobaven els pacients en plena onada de calor. El projecte implica construir una nova estació generadora de fred que alimentarà les nou plantes, ja que l’actual no té capacitat suficient. També s’adequarà tot el sistema de canalitzacions per fer arribar la climatització a tots els llits d’internament de què disposa l’hospital. Aquest sistema no serà d’aire condicionat sinó de generació d’aire fred, ja que la instal·lació d’aire condicionat implicaria la remodelació de totes les plantes. Tot i això, el director d’Operacions i Recursos del Consorci Hospitalari de Vic, Jaume Castellano, apunta que aquest "serà un primer pas amb el qual els usuaris ja notaran una millora important".


Tot i el gran impacte estructural, des del consorci asseguren que intentaran que "afecti el mínim possible l’activitat assistencial". Les obres començaran la primera setmana d’abril i l’objectiu és que el 31 de juliol estigui acabada.


Dins aquest projecte, també s’abordarà la climatització parcial de la Residència Aura de Manlleu, annexa a l’Hospital Sant Jaume. En aquest cas, l’actuació es faria després de l’estiu, un cop acabi la primera fase del projecte, a Vic. Actualment la Residència Aura compta amb un sistema de calefacció que data del 1992, i tampoc compta amb climatització d’aire fred. En aquest cas, doncs, la millora "afectarà tant a l’estiu com a l’hivern", detalla Castellano.


La inversió total dels projectes serà de 2,6 milions euros i anirà a càrrec de la Unió Temporal d’Empreses Sogesa.

Etiquetes:
Fires i festes