25 d'abril de 2024

Obren les inscripcions per participar al FES Manlleu

El Fòrum Econòmic i Social del municipi es farà els dies 28 i 29 d'abril i comptarà amb sis taules de debat sectorials

Eudald Martínez 7 d'abril de 2016 a les 11:46
Cartell promocional del FES Manlleu

El Fòrum Econòmic i Social de Manlleu ja comença a caminar. L’activitat, que es dirà FES Manlleu, tindrà lloc els dies 28 i 29 d’abril i finalment comptarà amb sis taules de debat sectorial amb la participació d’agents econòmics i socials rellevants. L’Ajuntament està treballant en la iniciativa des de finals de l’any passat i com a mesura per capgirar els indicadors negatius econòmics, com ara l’atur, els ajuts alimentaris o bé la baixa formació superior de la població.


El FES Manlleu estarà obert a tota la població, ja que pretén ser un espai per recollir propostes per dinamitzar l’activitat econòmica. Tot i això, l’alcalde, Àlex Garrido considera que serà "imprescindible" la màxima implicació dels agents econòmics de la ciutat, com ara empresaris o comerciants, i també socials, amb la participació de diverses entitats. “Esperem la màxima participació, però evidentment cal que vinguin professionals del sector, ja que són qui coneixen millor el seu ram i qui més coses pot aportar”. Garrido també apunta que de les propostes del fòrum n’han de sortir “grups motor per impulsar-les”. Les inscripcions per participar en aquest Fòrum Econòmic i Social ja estan obertes al web de l’Ajuntament de Manlleu (manlleu.cat/treballar/fes-manlleu.htm).


L’Ajuntament també ha tancat el nombre de taules sectorials que hi haurà. Finalment seran sis, tres de les quals es faran dijous al matí i tres més divendres. Les dues jornades començaran a 2/4 de 10 del matí i, per tant, cada persona podrà participar a una jornada al dia.


Les tres taules de dijous seran la d’Indústria, que debatrà com dinamitzar el teixit industrial, les línies d’ampliació del sòl industrial, els accessos a polígons o el nou POUM); la de Comerç i Serveis i també la d’Agricultura i Ramaderia.


Divendres, una de les taules serà la de Cultura i Esports, en què es buscarà com explotar aquest dos àmbits des del punt de vista econòmic, sobretot des del punt de vista de la capacitat que tenen d’atraure gent de fora del municipi. Una altra de les taules serà la de Nova Economia, on hi tindrà molt pes la reflexió sobre com promoure l’Economia Social i Solidària al municipi i també el cooperativisme. Garrido la destaca com una de les taules més importants: “A Manlleu ja hem treballat molt en aquest aspecte. Volem donar-ho a conèixer, escoltar propostes i enllaminar la gent a apostar per aquest tipus d’economia que cada vegada té més pes i més valor en la nostra societat”.


Finalment, la darrera taula que es treballarà divendres serà la Social, en que s’intentaran abordar mesures concretes de combat contra l’atur i donar cobertura als sectors en risc d’exclusió.

Etiquetes:
Economia i empresa