25 d'abril de 2024

l'EASD de Vic oferirà un nou Cicle Superior d'Escultura, ceràmica i fosa a partir del curs vinent

El nou cicle pretén que els alumnes puguin afrontar encàrrecs pluridisciplinars i només s'impartirà a Osona i Badalona

Eudald Martínez 7 d'abril de 2016 a les 12:29
Imatge de l'interior de l'Escola d'Arts i Superior de Disseny de Vic

La comarca d’Osona comptarà el curs vinent amb un nou Cicle Formatiu de Grau Superior. L’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic ha presentat aquesta setmana el nou Grau Superior en Arts Aplicades de l'Escultura, la ceràmica i la fosa artístiques, que s’impartirà a partir del proper curs 2016-17.


Fins ara, aquestes disciplines es treballaven de forma independent. Aquest nou cicle, les uneix perquè l’alumne sigui capaç d'afrontar qualsevol encàrrec tridimensional en diferents tipus de materials, ja sigui fusta, pedra, metalls, ceràmica, materials plàstics o formigó. L’objectiu és que "surtin del cicle el màxim de preparats pel mercat laboral actual", segons explica la cap del departament d’Escultura, Forja i Fosa de l’escola, Rosa García. “Passem a uns ensenyaments més polivalents per posar a la societat un alumne que sàpiga donar resposta al que la societat demanda”, afegeix.


Al cicle, per tant, se’ls ensenyarà dissenyar i realitzar des d'una peça escultòrica, un prototip, un producte industrial, una joia, una vaixella o una peça decorativa. García remarca que el curs repassarà les tècniques artesanes clàssiques però que també hi tindran un pes important els nous recursos tecnològics: “No volem perdre l’ofici tradicional, i el treballarem, però amb una visió molt àmplia de cara a noves tècniques com ara el control numèric, el dibuix assistit per ordinador o les impressores 3D”.


A Catalunya, l’any vinent aquest curs només s’impartirà a Vic i a Badalona.

Etiquetes:
Ràdio Manlleu