26 d'abril de 2024

L'Institut del Ter de Manlleu incorpora 25 bicicletes que han arreglat deu alumnes de forma voluntària

Els aparells serviran, per exemple, perquè l'alumnat del centre es desplaci al pavelló en menys temps

Eudald Martínez 8 d'abril de 2016 a les 10:11
Imatge de grup entre representants de l'Ajuntament i els participants del taller

Una desena d’alumnes d’ESO de l’Institut del Ter de Manlleu han estat reparant bicicletes per l’institut durant les últimes vuit setmanes de forma totalment voluntària. Es tracta d’una iniciativa que s’ha realitzat a l’espai Escola Taller de Manlleu, a l’antic escorxador del carrer del Ter, i que ha comptat amb la col·laboració de la cooperativa Biciclot, de Barcelona.


La iniciativa va sorgir a partir de la problemàtica que tenen els estudiants del centre per desplaçar-se al pavelló municipal. Fins ara, ho feien a peu, de manera que la durada de les activitats que hi fan es veia molt reduïda pel trajecte. Els mateixos alumnes van proposar anar-hi amb bicicleta.


A partir d’aquí va sorgir el contacte amb Biciclot, que els va proposar de fer aquest taller. La cooperativa els va cedir les 25 bicicletes, tot i que estaven en mal estat, amb l’objectiu que fossin els mateixos alumnes els que les reparessin.


Una desena d’alumnes han treballat en el projecte tots els dijous a la tarda durant vuit setmanes. Seguint les instruccions d’un responsable de Biciclot, que els ha guiat en tot moment, han après des de "canviar una roda, arreglar els frens, canviar la cadena o posar a lloc el manillar", expliquen la Laia i la Carla, dues de les alumnes que han participat en el taller. Les dues joves també afegeixen que més endavant tenen previst completar el projecte "arreglant bicicletes pel Museu del Ter".


Aquest dijous es va fer l’última sessió I la setmana que ve ja seran propietat de l’institut. Coincidint amb el final d’aquest projecte, aquest dijous l’alcalde, Àlex Garrido, i la regidora de Serveis Econòmics, Marta Alsina, van fer una visita a l’espai on han treballat per veure com han quedat les bicicletes i felicitar-los. Garrido va destacar que els alumnes estan fent “un servei social” ja que de la seva tasca “se’n beneficiarà tot l’institut”.


També en aquest sentit, el director de l’Institut del Ter, Ferran Crespo, remarca que la implicació que han tingut els joves i la voluntat altruista que han demostrat. "Els alumnes hi han gaudit molt i també han après. A més, mai pensen en un benefici personal sinó que estan arreglant bicicletes per a tot l'institut. És clar que ells també en faran servir, però la que els hi toqui, potser ni tant sols serà la que han reparat", remarca.


El projecte però, no acaba aquí. Els alumnes que han après les tècniques per reparar les bicicletes hauran de transmetre aquests coneixements als seus companys de classe, amb l’objectiu que tots els escolars puguin reparar les bicicletes en cas que pateixin alguna averia.

Algunes alumnes reparant bicicletes

Alumnes reparant bicicletes

Han après a arreglar tots els aspectes de la bicicleta

Etiquetes:
Ràdio Manlleu