24 d'abril de 2024

La cambra de comerç presenta a Vic una Guia de Finançament per a petites i mitjanes empreses

L'empresariat es queixa que els bancs no concedeixen crèdits a les empreses, malgrat que demostrin que són solvents

El Ter 24 de novembre de 2008 a les 14:24
Oriol Guixà, president de la delegació a Osona de la Cambra de Comerç, en primer terme
Donar eines a les petites i mitjanes empreses per aconseguir facilitats de finançament. Aquest és l’objectiu de la Guia de Finançament per a pimes que s’ha presentat aquest dilluns al matí a la delegació d’Osona de la Cambra de Comerç de Barcelona, a Vic.

Amadeu Morató, vicegerent de promoció empresarial de la Cambra de Comerç, explica que s’ha adoptat un nou lema, ‘Ara més que mai’. Amb aquest rerefons, s’ha previst tot un paquet de mesures per ajudar els empresaris en un moment en què la crisi econòmica es fa notar, sobretot, per la falta de liquiditat.

Morató, que també és cap de projectes de la cambra, diu que aquest instrument vol posar èmfasi en els productes financers específics que hi ha per resoldre cada cas.

L’acte, que s'ha fet a l'edifici El Sucre, ha reunit al voltant d’un centenar d’empresaris de la comarca d’Osona. A més, hi ha assistit el president de la delegació de la Cambra a Osona, Oriol Guixà, que ha parlat de la situació econòmica actual. Segons Morató, l’empresariat és solvent i reclama als bancs que els concedeixin crèdits amb més facilitat, tal com era habitual en els últims anys. Malgrat tot, des de la Cambra de Comerç es vol donar una visió optimista i animar les empreses a replantejar-se aspectes com el finançament per poder sortir reforçades de la crisi.

La portada de la nova guia

La presentació de la guia de finançament s'ha fet a l'edifici El Sucre de Vic

Etiquetes:
Economia i empresa